Școala informală de IT

Școala informală de IT București

La fel ca și cei peste 6000 de absolvenți.

La orice vârstă.

De oriunde te-ai afla.

Oricât de diferit e ceea ce ai făcut până acum.

Cursuri IT București - programare Java, PHP, software tester, UX design

Începând din toamna anului 2016 suntem prezenți și în București, prin centrul educațional local Școala informală de IT, aflat într-o continuă conexiune cu angajatorii din capitală. Numărăm nu mai puțin de 16 generații de Software Testeri pregătiți pentru piața muncii aici, la Școala informală de IT București, dar și absolvenți care lucrează astăzi în cele mai mari companii de tehnologie, în urma finalizării cursurilor de Business Analysis, RPA Development sau a cursurilor de programare front-end, programare back-end și programare baze de date. În 2016, la Școala informală de IT – București s-a lansat primul curs de UX Experience Design din România de la acel moment.

În contextul sanitar actual, din grija noastră pentru siguranța cursanților și a mentorilor, cursurile de la Școala informală de IT București se desfășoară momentan – exclusiv – online.

Implicată activ în viața comunității de IT din România, Școala informală de IT București creează o punte reală între absolvenți și companiile angajatoare, prin întâlniri, conferințe, workshop-uri și programe de soft skills. Organizează în tot timpul anului evenimente de amploare, cum este Tech Talented People și Challenge Accepted – Hackathon, și se implică în proiectele partenerilor, precum cele ale Google Developer Group. Emisiunea Digital Job difuzată online în fiecare vineri de Școala informală de IT, s-a lansat la București, în propriul studio radio al acestui centru educațional. 

Ce poți învăța la Școala informală de IT?

Credem în educația autentică de la firul ierbii. Toate cursurile noastre sunt predate prin exerciții practice și exemple valoroase din viața profesională a mentorilor care activează în IT.
Image hover effect image

Intro in IT

Aplică acum

299€ / lună
📋
2 luni • 40 ore • 5 ore / săpt

Image hover effect image

Software Testing

Aplică acum

299€ / lună
📋
4 luni • 80 ore • 5 ore / săpt

Image hover effect image

Web Development (JavaScript)

Aplică acum

299€ / lună
📋
4 luni • 80 ore • 5 ore / săpt

Image hover effect image

Java Development

Aplică acum

299€ / lună
📋
5 luni • 100 ore • 5 ore / săpt

Image hover effect image

Python Development

Aplică acum

299€ / lună
📋
4 luni • 80 ore • 5 ore / săpt

Vezi toate cursurile!

Vezi toate cursurile!

Alex Rus, absolvent Web Development (JavaScript)

Cu puțin înainte de finalizarea cursului, am reușit să mă angajez ca Software Developer. Întreg procesul de învățare a fost extraordinar și mă bucur că am avut ocazia să cunosc oameni atât de faini. Școala informală de IT face o treabă extraordinară! La bază, am studii în marketing, dar gândul de a începe o carieră în programare a apărut încă din primul an de facultate, deși am amânat decizia până la absolvirea ei. Dacă citești acest mesaj și nu știi dacă merită să faci reconversie profesională, am un mesaj pentru tine: nu este o călătorie ușoară, implică sacrificiu, dar ține minte: « work hard pays of ».

Alex Rus
Alex Rus
absolvent Web Development (JavaScript)

Alexandru Uioreanu, absolvent Java Development

Am reușit să mă angajez în IT, lucrez astăzi ca și Web Developer. Le datorez totul mentorilor de la curs! Mulțumesc Școlii informale de IT pentru îndrumare!

Alexandru Uioreanu
Alexandru Uioreanu
absolvent Java Development

Ramona Dudau, absolvent Software Testing

Am reușit să mă angajez în industria IT, mai exact ca Junior Testing Engineer la UniCredit Services, după 7 luni. Recomand cursurile Școlii informale de IT celor care își doresc cu ADEVĂRAT să lucreze în IT și care au multă determinare, ambiție, perseverență și, bineînțeles, pasiune pentru tehnologie.

Ramona, curs Software Testing Scoala informala de IT
Ramona Dudau
absolvent Software Testing

Loredana Vasile, absolvent Business Analysis

După absolvirea cursului, am obținut un job de Business Analyst în cadrul companiei Ness Digital Engineering Romania. Am reușit să fac o schimbare de carieră după aproape 9 ani de experiență în Marketing.

Loredana, absolvent cursuri IT Scoala informala de IT
Loredana Vasile
absolvent Business Analysis

Andreea Anti, absolvent Web Development

În trecut am activat ca operator call-center. Astăzi sunt programator. M-am înscris la Școala informală de IT din dorința de a învăța de la persoane care cunosc cu adevărat realitățile din piața muncii. Și am reușit. Sfatul meu pentru tine? Spune „POT” și vei putea.

Andreea, absolvent curs Web Scoala informala de IT
Andreea Anti
absolvent Web Development

Ionuț Cesar Chijăr, absolvent Software Testing

Sunt bucuros și recunoscător mentorilor! Am reușit să obțin primul job de QA la numai 2 săptămâni de la absolvirea cursului Software Testing. Deși aveam certificarea ISTQB FL obținută, fără cursul de la Școala informală de IT mi-ar fi fost foarte greu să fac această reconversie.

Ionuț
Ionuț Cesar Chijăr
absolvent Software Testing

Eva Apati, absolvent UX Design

Am venit la Școala informală de IT pentru că am mulți prieteni care i-au absolvit cursurile și nu am primit decât feedback pozitiv. Lucrez astăzi ca UX Designer și apreciez faptul că mentorii au pus suflet în tot ceea ce ne-au învățat. Au avut acolo pentru noi și în afara cursurilor.

Eva, absolvent curs IT Scoala informala de IT
Eva Apati
absolvent UX Design

Adrian Bobocea, absolvent Database Development

Am fost IT Recruiter și astăzi sunt Database Developer. După mai bine de 10 ani, mi-am dat seama că vreau să fac ceva cu un impact mai mare. Mentorii au fost acei oameni care mi-au pus de cele mai multe ori întrebarea „De ce?”, oamenii de la care am învățat enorm.

Adrian, absolvent cursuri IT Scoala informala de IT
Adrian Bobocea
absolvent Database Development

Alin Chitaș, absolvent ABAP Development

Cursul se axează aproape în proporție de 100% pe partea practică. Mentorul a creat un mediu de învățare plăcut încă din prima zi. Totul a fost informal. Am primit inclusiv hint-uri, îndrumări despre ce am putea fi întrebați la interviu și ce am putea noi să îl întrebăm pe intervievator.

Absolvent curs ABAP Scoala informala de IT
Alin Chitaș
absolvent ABAP Development

Rami Hamati, absolvent .NET Development

Datorită mentorilor, am descoperit avantajele pe care le poate aduce .NET în cariera mea. La Școala informală de IT am studiat atât .NET și C#, cât și alte tehnologii .La finalul cursurilor, acumulasem suficiente informații cât să pot continua independent pe acest traiect profesional.

Absolvent curs .NET Scoala informala de IT
Rami Hamati
absolvent .NET Development

Adina Gaciu, absolvent PHP Development

În momentul în care angajatorii văd Școala informală de IT în CV este un mare plus. Poate că atunci când auzi acest lucru de la un străin nu crezi, dar eu pot să spun cu mâna pe inimă că am trecut printr-o experiență care mi-a schimbat viața total în bine.

Absolvent curs PHP Scoala informala de IT
Adina Gaciu
absolvent PHP Development

Sorin Miron, absolvent Java Development

În aceeași perioadă în care absolveam cursul la Școala informală de IT, am participat la interviuri și am fost angajat la SoftVision. Mi-au spus atunci: „Ai tot ce-ți trebuie ca să lucrezi la noi în companie ca programator Java”.

Absolvent curs programare Scoala informala de IT
Sorin Miron
absolvent Java Development

Simona Dulcianu, absolvent Software Testing

Astăzi lucrez ca Software Tester la Heaven Solutions. Faptul că am absolvit Școala informală de IT a fost o investiție în mine, care mi-a adus mult bine. Mentorii sunt extrem de implicați, răspund întotdeauna la întrebări și îți explică până înțelegi.

Absolvent curs de IT Scoala informala de IT
Simona Dulcianu
absolvent Software Testing

Oana, absolvent Intro in IT

Am venit dintr-un domeniu care nu are nicio legătură cu IT-ul: peisagistica. La Școala informală de IT am învățat să nu renunț. Mentorii care m-au pregătit și m-au evaluat în timpul cursului mi-au recomandat să merg mai departe în zona de back-end. Așa mi-am descoperit pasiunea.

Absolvent curs Intro in IT Scoala informala de IT
Oana
absolvent Intro in IT

Pagina de Home – testimonial 3

Aveam nevoie de un mediu unde chiar să învăț pe bune. Nu îmi era suficient să obțin o diplomă. Așa am ales Școala informală de IT, cu gândul că voi avea, ulterior, șanse foarte mari să mă angajez în domeniu. Așa a și fost: am reușit.

Iulian, absolvent curs Intro in IT Scoala informala de IT
Iulian Biban
absolvent Software Testing

Mirela Jurju, absolvent Software Testing

M-am angajat la Siemens după doar 3 luni de la absolvirea Școlii informale de IT. Informațiile pe care le-am primit în cadrul sesiunilor de curs m-au ajutat să fiu bine pregătită. Vom mai avea un absolvent în familie: fratele meu va deveni, la rândul lui, cursantul școlii.

Mirela, absolvent curs Intro in IT Scoala informala de IT
Mirela Jurju
absolvent Software Testing

Sergiu Cioară, absolvent C++ Development

Absolvisem Facultatea de Drept, când am realizat că nu vreau să profesez în domeniu. Școala informală de IT mi-a schimbat viața radical. Astăzi lucrez ca Software Developer în industria automotive și o spun cu toată convingerea: datorită acestei școli mi-am îndeplinit cel mai mare vis.

Poveste de succes Scoala informala de IT
Sergiu Cioară
absolvent C++ Development

Mihai, absolvent RPA Development

Cred că este singurul curs de pe piață lansat în colaborare cu UiPath, lider pe piața de RPA, și compania AGGRANDA. Înveți exact ce se cere pe piața muncii, iar mentorii te ajută foarte mult. Totul este foarte bine ancorat în realitate.

Curs RPA Development Scoala informala de IT
Mihai
absolvent RPA Development

Miruna, absolvent Symfony Development

Școala informală de IT îți pune la dispoziție contextul perfect pentru a învăța Symfony: un orar ușor de acomodat chiar dacă ai un job full-time, mentori practicieni, și o programa care ține pasul cu ce se cere pe piață.

Curs Symfony Scoala informala de IT
Miruna
absolvent Symfony Development

Cristian, absolvent Linux

Este un curs practic, foarte bine gândit pentru începători. Mentorul te ghidează la fiecare pas și exersezi tot ceea ce ți se predă. Poți întreba absolut orice, fără teama de a fi ridicol – ceea ce mi se pare un lucru extraordinar.

Generative AI
Cristian
absolvent Linux

Paula, absolvent Front-End React JS

Înainte să mă înscriu la Școala informală de IT, am cumpărat mai multe tipuri de cursuri înregistrate, pe care le-am abandonat rapid. Marele plus este că la această școală interacționezi cu mentorii, poți pune orice fel de întrebări și primești feedback pe ceea ce lucrezi. Recomand!

Curs de IT React Scoala informala de IT
Paula
absolvent Front-End React JS

David, absolvent Excel

Este cel mai complet curs de Excel de pe piață, la ora actuală. Atât pentru începători, cât și pentru cei care au mai lucrat cu acest soft, e cea mai bună alegere. Regret că am pierdut timpul cu tutoriale ce care mai mult m-au dezorientat, decât să mă ajute. Recomand acest curs!

Curs Excel Scoala informala de IT
David
absolvent Excel

Andrei, absolvent Test Automation

Lucrez deja de 3 ani în QA. Niciodată nu m-am gândit că o să ajung la Școala Informală de IT, dar pot să spun că sunt foarte mulțumit de alegerea făcută. A fost foarte challenging. Mulțumesc și acum mentorilor pentru îndrumare, mentorat și coaching.

Curs Test Automation Scoala informala de IT
Andrei
absolvent Test Automation

Diab-Mohamad Chraif, absolvent Python Development

Am renunțat la contabilitate pentru IT. Mentorii sunt extraordinari. Dacă nu înțelegi, îți explică din nou și din nou și din nou. Te ajută foarte mult și te provoacă să încerci din nou și din nou și din nou, până te prinzi cum funcționează tot. Deja am început să aplic ceea ce am învățat în cadrul proiectelor mele.

Diab, absolvent curs Intro in IT Scoala informala de IT
Diab-Mohamad Chraif
absolvent Python Development

Devino mentor

Mentorii care le predau zi de zi participanților la cursurile de IT și programare Școala informală au fost recrutați în urma unui proces riguros de selecție, experiența în domeniu, expertiza, carisma și stilul de comunicare fiind criterii esențiale de care ținem cont, cu adevărat, aici la Școala informală de IT. În ultimul an, absolvenții cursurilor de IT din primele generații devin, la rândul lor, mentori, ca un pas natural în urma evoluției lor în carieră.

BUCURESTI Carmen Ciulacu

Carmen Ciulacu

Site Manager Școala informală de IT București

Avea peste 14 ani de experiență în industria media pe segmentul IT atunci când i-a întâlnit pe ownerii de la Școala informală de IT și a realizat că acesta avea să fie mai mult decât un simplu proiect. Oportunitatea de a-i ajuta pe absolvenții facultăților non-IT, dezamăgiți de experiența lor de pe piața muncii, sau pe cei care au urmat o facultate de IT, dar nu profesează în domeniu, a fost motivația lui Carmen Ciulacu de a devenit site manager la Școala informală de IT – București.

Carmen este, de asemenea, co-organizator Google Developer Group, partener Google Atelierul Digital pentru Programatori și co-fondator Digital Stack, divizia de B2B a Școlii informale de IT, lansată în 2019. Din 2014 a intrat în lumea antreprenoriatului, cu dorința fermă de a se implica în proiecte din educația pe segmentul IT, upskilling și reconversie profesională, iar de atunci contribuie la schimbarea în bine a mii de vieți și aduce educația din IT la un alt nivel.

Detalii contact

Școala informală de IT București

str. Iuliu Maniu nr. 7, corp A, scara 2, etaj 4, sala 2

+40 746 043 719

bucuresti@scoalainformala.ro

Parteneri și Colaboratori

Pentru a schimba în bine viețile cursanților noștri, ne-am unit forțele cu:

Au scris despre noi

Contacts

Ecole School was founded in 1998 as a business career school in Manhattan.