Școala informală de IT

FAQ

Găsești aici răspunsurile la întrebările cele mai frecvente care ne sunt adresate

La Școala informală de IT avem zeci de cursuri care țin pasul cu cerințele angajatorilor. Îți oferim mediul de învățare flexibil și adaptat chiar și la programul unui angajat full-time, indiferent pe ce specializare din IT vrei să te dezvolți.

Dacă nu ai avut niciodată contact cu domeniul IT, îți recomandăm cursul pe care l-am conceput special pentru începători: Intro in IT.

Dacă știi exact care e direcția care ți se potrivește, alege cursul care te interesează și aplică online.

Dacă, pur și simplu, vrei să înveți IT, dar nu ai nici cea mai mică idee ce job ți s-ar potrivi, te ajutăm noi să te decizi: fă acest quizz rapid.

Online. Simplu și rapid. Direct pe website.

1. Alege cursul pe care dorești să îl urmezi.
2. Accesează pagina de curs.
3. Completează formularul de înscriere.

Gata! Mai departe o să te contactăm noi.

Accesând pagina cursului care te interesează, vei găsi informații despre grupa care este în formare și data de start. În momentul în care locurile disponibile din cadrul acelei grupe devin ocupate, se deschid automat înscrierile pentru următoarea grupă, cu o nouă dată de start pentru aceasta.

Înscrie-te din timp, ca să nu riști să se ocupe locurile, mai ales dacă preferi să înveți la Școala informală de IT într-o anumită perioadă din an.

Online. Poți învăța de oriunde ai fi. Nu există limite geografice.

Toate cursurile noastre sunt experiențiale: interacționezi audio-video cu mentorii și colegii, primești feedback și poți adresa oricând întrebări. Înveți prin exercițiu practic, simulând experiența dintr-o sală de curs. Nici nouă nu ne place să predăm teorie. Conectăm totul la realitatea practică.

La Școala informală de IT, îți oferim o experiență de învățare, nu îți livrăm simple cursuri.

Vei putea recupera, primind acces direct la materialele predate. Dacă în timp ce le studiezi apar neclarități, mentorii te vor ajuta să te deblochezi.

Acum, însă, poți învăța de oriunde la Școala informală de IT: fie că ești la țară, la munte într-o escapadă, te poți conecta online la cursurile noastre, ca să nu ratezi nicio sesiune.

Cursurile de la Școala informală de IT sunt experiențiale.

De aceea, e important să te asiguri că ai:

  • o conexiune la Internet stabilă (ideal broadband, dar funcționează foarte bine și cu hotspot de pe telefon)
  • acces la un laptop / desktop și webcam
  • o pereche de căști cu microfon (alternativ, se pot folosi microfonul și boxele din laptop)

De asemenea, pentru o mai bună experiență, îți recomandăm utilizarea a două monitoare în paralel:

  • pe un monitor (sau TV conectat prin HDMI) vei putea vedea mentorul și ceea ce prezintă acesta
  • pe celălalt monitor vei putea lucra și tu, în paralel cu ceea ce prezintă mentorul

Nu există cerințe speciale în acest sens. Poți învăța IT și de pe un laptop / calculator cu o configurație basic.

Bineînțeles. Te poți folosi de metoda de plată prin rate lunare egale.

Desigur. La absolvirea cu succes a oricărui curs (acreditat sau neacreditat), vei primi un certificat de participare emis de către EI (Educație Informală SA), care atestă faptul că ai învățat la Școala informală de IT.

În urma absolvirii cu succes a cursurilor acreditate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale din România, vei primi și un certificat de absolvire emis de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

Certificatele se acordă pe baza unor evaluări periodice / finale. Evaluarea finală constă într-un test de verificare a cunoștințelor și/ sau un proiect, care va fi prezentat oral, în funcție de disciplina studiată.

Dincolo de aceste aspecte, Școala informală de IT a reușit să creeze cadrul educațional pentru ca oamenii să învețe „pe bune”, nu doar pentru a obține diplome. Schimbăm paradigma clasică de învățare și, prin aceasta, viața cursanților noștri și a familiilor acestora.

Singurele diferențe sunt tipul de examinare și tipul diplomelor obținute la final. Atât.

La absolvirea cu succes a unui curs acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, vei obține un certificat de absolvire emis de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și un certificat de participare emis de către EI (Educație Informală SA).

La absolvirea cu succes a unui curs neacreditat, vei obține un certificat de participare emis de către EI (Educație Informală SA).

Absolut toate cursurile noastre, atât cele acreditate, cât și cele neacreditate, urmează o programă concepută în acord cu cerințele companiilor angajatoare din industria IT și sunt susținute de mentori practicieni cu o vastă experiență pe piața muncii.

Ca să verifici dacă un anumit curs este acreditat sau nu, trebuie doar să accesezi pagina sa de pe website.

Dacă ești interesat, de titulatura oficială a calificării obținute prin absolvirea unui curs acreditat, iată toate detaliile:

Tip curs: Specializare
COR: 351201
Ocupația: Programator ajutor
E important să știi că noi nu livrăm simple cursuri. Le oferim persoanelor care vor să se reinventeze profesional sau să avanseze în carieră o experiență de învățare conectată la realitățile industriei, atât prin cursurile acreditate, cât și prin cursurile neacreditate. Nu facem discriminare. De aceea, în cei peste 7 ani de la momentul lansării Școlii informale de IT, gradul de angajabilitate al absolvenților atinge peste 80%. 

Ai și alte întrebări? Suntem aici pentru tine.

Au scris despre noi