Școala informală de IT

Termeni și condiții

Utilizarea produselor și serviciilor oferite de https://scoalainformala.ro se aplică fiecărui utilizator în parte și presupun acceptarea în totalitate a acestora și acordul Dumneavoastră vizavi de termenii și condițiile de mai jos.
Accesul și utilizarea site-ului www.scoalainformala.ro și a platformelor digitale asociate sunt gratuite și au scopul de a veni în ajutorul utilizatorilor pentru a găsi informațiile necesare în cel mai usor și rapid mod posibil, conform cerințelor fiecăruia.

Informații despre site

Site-ul scoalainformala.ro este proprietatea Educatie Informala SA, persoana juridica romana constituita ca societate pe actiuni de tip inchis, cu sediul social in Cluj-Napoca, Str. Henri Barbusse Nr.59-61, (“Fabrica de pensule”), Cladirea C6, Etaj IV, jud. Cluj, inmatriculata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Cluj sub nr. J12/1483/2015, Cod Unic de Inregistrare 34526760, atribut fiscal RO, denumita pe parcursul acestor Termeni si Conditii EI SA.
Coordonate de contact:
telefon: 0374-494.848
email: info@scoalainformala.ro
website: https://scoalainformala.ro
scoalainformala.ro este un site dedicat antreprenorilor, freelancerilor, oricarei persoane fizice sau juridice care activeaza in domeniul tehnologiei informatiei sau care doreste sa activeze in acest domeniu prin participarea la cursurile organizate de EI SA, accesand programele de pregatire si/sau formare profesionala derulate de catre aceasta.

1. Termeni generali

scoalainformala.ro include: texte, imagini, materiale audio-video, baze de date, servicii, logo-uri, reclame si constituie “continutul” site-ului mentionat, care este proprietatea companiei Educatie Informala SA.

Educatie Informala SA isi rezerva dreptul, unilateral, de a schimba, corecta, modifica, adauga si/sau retrage prezentii termeni, fara a anunta in prealabil. Aceste schimbari vor intra in vigoare din momentul publicarii lor pe scoalainformala.ro.

Totodata, Educatie Informala SA poate limita accesul la site sau la anumite faclitati din site, poate aduce limitari anumitor IP-uri, fara notificari si fara vreo raspundere.

2. Utilizarea conținutului site-ului

Informatiile prezente pe scoalainformala.ro sunt de interes general si sunt puse la dispozitia utilizatorilor
in mod gratuit. Prin termenul „utilizator” al acestui site se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa acest site.
Puteti copia si tipari continutul site-ului scoalainformala.ro pentru folosinta Dumneavoastra personala, fara intentii comerciale. In orice alte situatii, continutul scoalainformala.ro nu poate fi reprodus, modificat sau exploatat.
Utilizarea site-ului scoalainformala.ro presupune acceptarea acestor termeni şi condiţii de utilizare.
Nu sunt permise:
– modificarea, publicarea, transmiterea, transferul, vanzarea, distributia de materiale realizate prin reproducerea, afisarea sau modificarea continutului scoalainformala.ro fara obtinerea acordului prealabil
al EI SA;
– indepartarea insemnului care marcheaza dreptul de autor al scoalainformala.ro asupra continutului acestuia;
– reproducerea continutului scoalainformala.ro si trimiterea acestuia catre alte website-uri sau servere sau alte mijloace de stocare a informatiei;
– preluarea, prelucrarea, reproducerea si folosirea informatiilor obtinute prin intermediul www.scolainformala.ro in scopuri comerciale.
Este interzisa orice utilizare a continutului scoalainformala.ro in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document sau de legislatia in vigoare. Cererile de utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document pot fi trimise la adresa de email: administrativ@scoalainformala.ro.

3. Drepturi de autor

Continutul scoalainformala.ro este proprietatea Educatie Informala SA si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor, toate drepturile fiind rezervate. Folosirea oricaror date, imagini, texte, grafica, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe apartinand scoalainformala.ro, fara obtinerea unui acord prealabil de la detinatorii de drept, se pedepseste conform legilor in vigoare.
Continutul scoalainformala.ro nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis fara permisiunea anterioara scrisa a reprezentantilor Educatie Informala SA.

4. Înregistrare, parole, responsabilitatea utilizatorilor

Accesul la scoalainformala.ro este liber.
Accesul utilizatorilor la anumite sectiuni ale scoalainformala.ro este protejat de o parola. Nu dezvaluiti nimanui aceasta parola.
Pentru optiunea „Login/Inregistrare”, utilizatorului i se va cere sa ofere datele sale de contact.
Formularele de inregistrare vor contine informatii detaliate ale utlizatorului, cum ar fi numele complet, adresa de domiciliu, adresa de resedinta, telefon, adresa email, alte date de contact.
Pentru a evita ca persoane neautorizate sa aiba acces la informatiile Dumneavoastra personale, va recomandam sa nu dezvaluiti parola, sa bifati „Log off” ori de cate ori incheiati sesiunea protejata pe site-ul scoalainformala.ro si sa inchideti fereastra browserului in care ati lucrat, la finalul navigarii Dumneavoastra pe site.
Este interzisa partajarea de catre utilizatori a datelor lor de acces (username si parola) in contul scoalainformala.ro.
Site-ul scoalainformala.ro nu permite accesul mai multor utilizatori (cu aceleasi date de acces) la continutul sau.
In cazul in care apar astfel de situatii, scoalainformala.ro isi rezerva dreptul de a suspenda accesul utilizatorului respectiv.

5. Informațiile oferite prin intermediul site-ului & protecția datelor cu caracter personal

Completarea formularului de inscriere este considerata consimtamantul expres si neechivoc al utilizatorului pentru folosirea datelor sale personale in scopul contactarii si transmiterii de mesaje electronice. EI SA nu isi asuma raspunderea pentru corectitudinea datelor furnizate de catre utilizatori prin intermediul formularului de inscriere.
Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, precum si a Regulamentului General privind Protectia Datelor (EU GDPR 679/2016), EI SA are obligatia de a administra in conditii de siguranta, si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de catre utilizatori. De asemenea, va aducem la cunostinta faptul ca utilizatorul poate manifesta oricand dreptul de opozitie, caz in care vom elimina toate datele personale ale acestuia din baza noastra de date. Pentru orice nelamurire in legatura cu exercitarea drepturilor dumneavoastra referitoare la utilizarea scoalainformala.ro si la protectia utilizarii, ne puteti contacta prin intermediul sectiunii “Contact” din site.
Scopurile in care EI SA poate utiliza aceste informatii si persoanele carora le pot fi oferite sunt asociate promovarii si/sau comercializarii serviciilor si/sau produselor EI SA, cum ar fi:
– evidenta calitatii de „membru” a utilizatorilor scoalainformala.ro;
– procesarea comenzilor sau cererilor utilizatorilor scoalainformala.ro;
– oferirea de alte produse si/sau servicii catre Dumneavoastra;
– facturarea serviciilor si produselor oferite de catre EI SA;
– solutionarea cererilor, intrebarilor sau a reclamatiilor facute de catre utilizatori;
– realizarea de studii de piata si de produs si marketingul produselor si al serviciilor oferite prin inetrmediul scoalainformala.ro;
– contactarea utilizatorilor (prin posta, e-mail, fax, mesaje text, telefon) in legatura cu produse si servicii apartinand EI SA sau in legatura cu produse si servicii ale unor terte parti atent selectionate, care credem ca ar putea fi de interes pentru utilizatori (in afara de cazul in care ati facut o cerere scrisa de a nu fi contactat in acest sens);
– inregistrarea informatiilor Dumneavoastra in vederea alocarii sau oferirii recompenselor, reducerilor si a altor beneficii, precum si pentru satisfacerea altor cereri sau cerinte pe care le aveti in legatura cu programele de recompensare a clientilor sau alte programe similare.

Drepturile utilizatorilor:
a. sa rectifice, actualizeze, blocheze sau stearga, in mod gratuit, acele date furnizate a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 Aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu  caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a directivei 95/46/CE (Regulamentul General privind Protectia Datelor);
b. sa solicite incetarea prelucrarii datelor sale personale;
c. sa solicite incetarea expedierii de mesaje promotionale.
Orice notificare din partea utilizatorului se va semna, data si trimite, prin e-mail sau in scris, catre Educatie Informala SA.
In situatia in care utilizatorul solicita incetarea prelucrarii datelor cu caracter personal, accesul la o parte din continutul scoalainformala.ro va fi automat restrictionat, deoarece acesta nu poate functiona fara prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorului.
Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul scoalainformala.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza aceasta, va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va conduce la cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat acest fapt.
Site-ul scoalainformala.ro nu ofera informatia colectata unor terti fara consimtamantul Dumneavoastra expres si prealabil. Orice statistica privind traficul utilizatorilor site-ului, pe care o vom oferi catre terte persoane sau catre site-uri partenere, este furnizata doar ca ansamblu de date si nu include nici o informatie identificabila personal despre niciun utilizator individual.

6. Opțiunea de dezabonare

Utilizatorii au posibilitatea de a se dezabona in momentul in care nu mai doresc sa primeasca un newsletter de la scoalainformala.ro, prin intermediul link-ului de dezabonare continut in e-mail. Dezabonarea de la newsletter se face online, trimitand solicitarea de dezabonare prin intermediul formularului de feedback, accesibil pe site dupa logare.

7. Limitarea răspunderii

Educatie Informala SA nu este raspunzatoare pentru niciun fel de pagube, directe sau indirecte, rezultate din:
– utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor scoalainformala.ro;
– acces neautorizat la datele utilizatorului;
– declaratii/actiuni ale unei terte parti asupra serviciilor scoalainformala.ro;
– achizitia de bunuri si servicii complementare rezultate din tranzactii sau mesaje primite si incepute prin/de pe scoalainformala.ro;
– orice alte probleme legate de serviciile oferite de scoalainformala.ro.
In conditiile in care considerati ca un anumit material aflat pe site, postat de catre terti sau utilizatori, incalca drepturile de proprietate intelectuala sau orice alte drepturi, este necesara semnalarea acestei situatii la adresa administrativ@scoalainformala.ro.
Site-ul scoalainformala.ro este oferit in aceasta forma fara alte garantii. EI SA nu este si nu poate fi responsabila pentru nepotriviri, indisponibilitati sau alte defecte ale scoalainformala.ro sau ale continutului acestuia.

8. Drept aplicabil

Termenii si Conditiile prezente, precum si orice litigiu in legatura cu sau decurgand din clauzele acestora sau din accesarea / functionarea / disfunctionalitatea site-ului se supun dreptului intern roman. Limba folosita pentru Termeni si Conditii este limba romana. In caz de litigiu numai instantele romanesti din Cluj-Napoca vor fi considerate competente. Utilizatorul site-ului accepta sa adere la acesti Termeni si Conditii.
Utilizatorul site-ului scoalainformala.ro confirma ca a citit si acceptat acesti Termeni si Conditii. Utilizarea
scoalainformala.ro de catre utilizator implica acceptarea neconditionata a acestor Termeni si Conditii.

9. Suspendarea accesului

Site-ul scoalainformala.ro poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa blocheze accesul Dumneavoastra la continutul site-ului sau la o parte a acestui continut.

10. Schimbări ale site-ului

Site-ul scoalainformala.ro isi rezerva dreptul de a suspenda, modifica, adauga sau sterge in orice moment
portiuni ale continutului sau. De asemenea, scoalainformala.ro isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul utilizatorilor la o parte sau la intregul sau continut.
Anumite parti ale continutului publicat pe scoalainformala.ro pot sa fie furnizate de terte persoane cu care scoalainformala.ro are relatii contractuale in acest sens. De asemenea, in interiorul continutului scoalainformala.ro pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane. Site-ul scoalainformala.ro nu este responsabil in nici o masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea, scoalainformala.ro nu este responsabil de continutului paginilor externe la care se face trimitere din interiorul sau.

11. Aprobarea comentariilor

Site-ul scoalainformala.ro isi rezerva dreptul de a nu aproba sau de a dezactiva (fara posibilitatea ulterioara a utilizatorilor de a le reactiva) acele informatii sau comentarii trimise spre publicare sau publicate care contravin termenilor si conditiilor de utilizare, care sunt in afara subiectului avut in vedere de site, sau pe care le considera, in mod unilateral, ca fiind ilegale, discriminatorii, injurioase, neadecvate sau daunatoare, sub orice forma, propriei imagini, partenerilor sau tertilor.
Utilizatorul este singurul responsabil pentru continutul mesajelor trimise spre publicare. Pentru aceasta, trebuie sa stiti ca postarea sau transmiterea de comunicari sau informatii prin intermediul platformelor de comunicatie puse la dispozitie de scoalainformala.ro este supusa prezentelor Termeni si Conditii si informatiile pot sa nu apara pe platforma scoalainformala.ro, daca acestea nu sunt aprobate.
De asemenea, utilizatorul trebuie sa inteleaga ca nu poate publica, transmite sau face referire catre utilizatorii sau membrii scoalainformala.ro a niciunui fel de mesaj comercial nesolicitat, mesaje cu informatii confidentiale, mesaje care contin virusi sau orice alte secvente de cod care se dovedesc a fi distructive sau care pot intrerupe, elimina sau limita functionalitatea scoalainformala.ro, mesaje de tip „joc piramidal” sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane ca si orice mesaje care contin texte ilegale, imorale, injurioase, amenintatoare, abuzive, indecente, care incalca in orice fel dreptul de proprietate intelectuala sau alte drepturi pe care le poate avea un tert.

12. Modificarea prezenței secțiuni de termeni și condiții

Site-ul scoalainformala.ro isi rezerva dreptul sa schimbe acesti termeni, modificand versiunea si data adoptarii noului regulament fara indeplinirea unor alte formalitati. Atunci cand acesti termeni se vor modifica, scoalainformala.ro va va putea notifica prin intermediul emailului sau printr-un mesaj in contul Dumneavoastra de utilizator al scoalainformala.ro si prin publicarea in prima pagina a site-ului, a unui link care face trimitere la noua forma a prezentului document. Accesul in site, in contul Dvs. de utilizator si folosirea serviciilor noastre dupa momentul notificarii sau al afisarii linkului privind schimbarile pe prima pagina a site-ului implica faptul ca v-ati dat acordul asupra noilor termeni.

13. Confidențialitate

Orice date cu caracter personal precum: numele, adresa, codul numeric personal, seria si numarul cartii de identitate, seria pasaportului, numarul de telefon, adresa de e-mail sau orice alta data de identificare a Dumneavoastra pe care o transmiteti pe site-ul scoalainformala.ro, prin posta electronica sau prin alta modalitate, vor fi folosite in conformitate cu Politica de Confidentialitate. Orice alt fel de comunicari sau materiale pe care le transmiteti pe acest Site, precum intrebari, comentarii, sugestii sau alte mesaje de acest fel vor fi considerate ca neconfidentiale si neprotejate de drepturi de proprietate intelectuala determinate.

14. Protecția datelor cu caracter personal

Angajamentul EDUCATIE INFORMALA SA cu privire la protectia datelor cu caracter personal
Increderea Dumneavoastră în serviciile și personalul nostru este una din principalele noastre preocupări.
In acest sens, pentru a va furniza cea mai buna experienta posibila, ne concentram pe continua imbunatatire in intreaga noastra activitate.
EI SA cunoaște importanța datelor Dumneavoastra personale și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora. De aceea, este important pentru noi să vă furnizăm într-o manieră integrată informațiile legate de prelucrarea datelor Dumneavoastra cu caracter personal, în cadrul prezentelor Termeni si Conditii.

EDUCATIE INFORMALA SA este o persoana juridica romana, constituita ca societate pe actiuni de tip inchis, cu participare exclusiva privata si care are ca obiect principal de activitate activitatea codificata conform CAEN Rev.2 8559 – Alte forme de invatamant.

EDUCATIE INFORMALA SA are sediul social in Cluj-Napoca, Str. Henri Barbusse nr.59-61, (“Fabrica de pensule”), Cladirea C6, Etaj IV, jud. Cluj si este inregistrata la Registrul Comertului Cluj sub nr. J12/1483/2015, avand codul unic de identificare 34526760 si contul bancar IBAN: RO13 BTRL RONC RT02 9596 2001, deschis la Banca Transilvania Cluj.

EDUCATIE INFORMALA SA are deschise puncte de lucru pe teritoriul Romaniei in urmatoarele orase: Bucuresti, Brasov, Craiova, Iasi si este reprezentata in mod legal prin Presedintele Consiliului de Administratie si Reprezentantii sediilor secundare.

EI SA respectă confidenţialitatea tuturor clienţilor noştri şi confidenţialitatea tuturor vizitatorilor website-urilor noastre şi va trata/prelucra datele personale cu mare atenţie, in conditii tehnice si organizatorice de securitate adecvata. EI SA prelucreaza datele cu caracter personal primite direct de la Dumneavoastra, in calitate de persoane vizate, sau indirect cu ocazia derularii raporturilor comerciale/contractuale si/sau participarii la evenimentele / conferintele / workshop-urile / sesiunile demonstrative organizate de catre Educatie Informala SA sub egida Scolii Informale de IT sau sub o alta egida in functie de alt proiect de acest gen initiat / gestionat.
Datele cu caracter personal sunt colectate fie numai cu acordul/acceptul Dumneavoastra, daca sunt oferite cu buna stiinta, de buna voie, din proprie initiativa, fie la solicitarea EI SA., de exemplu prin unul din formularele on-line utilizate, respectiv formularul de contact online, formularul de comanda servicii online, formularul de inregistrare etc., prin abonarea la newslettere (bineinteles, doar dupa ce ati optat sa primiti aceste newslettere), participarea la tombole, concursuri, programe de fidelitate, campanii promotionale etc., prin completarea datelor in formularul respectiv de inregistrare cont pe un website EI SA, etc.
Utilizarea acestui website dar si a altor website-uri ale EDUCATIE INFORMALA SA de catre Dumneavoastra se supune prezentelor prevederi si Conditiilor generale, tehnice si de participare ale / Regulamentelor Educatie Informala SA.

Dacă nu sunteţi de acord cu oricare dintre termenii prezentelor termeni si conditii nu utilizaţi niciunul dintre website-urile noastre sau nu ne furnizaţi datele dvs. personale. Este posibil ca anumite servicii să fie condiţionate de furnizarea datelor dvs. personale.

EI SA nu va prelucra datele Dumneavoastra personale decat in masura in care acest demers este necesar indeplinirii scopurilor mai jos mentionate, cu respectarea masurilor legale de securitate si confidentialitate a datelor.

Ce date cu caracter personal prelucreaza EDUCATIE INFORMALA SA?
Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezintă orice operațiune sau set de operațiuni, care se efectuează asupra datelor Dumneavoastra cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea, sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, blocarea, ștergerea, distrugerea, arhivarea.
Pentru a accesa website-urile EI SA, nu este nevoie sa ne furnizati niciun fel de date cu caracter personal.
In contextul desfasurarii activitatii curente a EDUCATIE INFORMALA SA, inclusiv derularii activitatii comerciale/contractuale, participarii la evenimentele / conferintele / simpozioanele / workshopurile / sesiunile demonstrative / alte evenimente / manifestari specializate organizate de catre Educatie Informala SA, implicand achizitionarea de servicii EI SA oferite pe website sau in alt mod sau abonarea la newsletter-ele EI SA, precum si in contextul indeplinirii obligatiilor legale, va putem solicita anumite date cu caracter personal.
In acest sens, Educatie Informala SA va prelucra, printre altele, urmatoarele date cu caracter personal: numele și prenumele, telefon/fax, adresa de domiciliu/reședință, e-mail, profesie, loc de muncă, adresa IP, nr. card bancar, data expirării cardului, codul CVV2/CVC2, seria si numarul cartii de identitate, seria pasaportului, codul numeric personal, numele si prenumele parintilor, seria si numarul certificatului de nastere, scoala absolvita, studiile efectuate, seria si numarul diplomei scolii absolvite, serie si numar adeverinta medicala,etc.

Totodata, Educatie Informala SA, in interes legitim determinat de serviciile pe care le ofera, colecteaza si prelucreaza date biometrice, respectiv date referitoare la caracteristicile fizice sau comportamentale ale persoanei vizate care permit sau confirma identificarea unica a respectivei personae, cum ar fi imaginile faciale sau datele dactiloscopice;
EI SA sau persoana imputernicita de aceasta implementeaza masuri tehnice si organizatorice adecvate in vederea asigurarii unui nivel de Securitate corespunzator acestui risc, incluzand printre altele:
(a) pseudonimizarea si criptarea datelor cu caracter personal;
(b) capacitatea de a asigura confidentialitatea, integritatea, disponibilitatea si rezistenta continue ale sistemelor si serviciilor de prelucrare;
(c) capacitatea de a restabili disponibilitatea datelor cu caracter personal si accesul la acestea in timp util in cazul in care are loc un incident de natura fizica sau tehnica;
(d) un proces pentru testarea, evaluarea si aprecierea periodice ale eficacitatii masurilor tehnice si organizatorice pentru a garanta securitatea prelucrarii.

Cine sunt persoanele vizate?
Persoanele (vizate) ale caror date pot fi prelucrate de catre Educatie Informala S.A, exclusiv in scopurile mai jos mentionate sunt:
– Clientii persoane fizice / juridice ai EDUCATIE INFORMALA SA (actuali, fosti sau potentiali), public larg, reprezentantii/imputernicitii acestora, legali sau conventionali;
– Reprezentantii/imputernicitii/persoanele de contact ale persoanelor juridice (parteneri de afaceri/contractuali, organizatori, co-organizatori, furnizori, prestatori de servicii, locatari, etc.- actuali, fosti sau potentiali) si ai institutiilor/autoritatilor publice.

Consecintele refuzului furnizarii datelor cu caracter personal
Dumneavoastra, in calitate de persoana vizata, sunteti obligati sa furnizati date complete, actualizate si corecte. Pentru a va putea oferi anumite servicii specifice activitatii EI SA (de ex., dar fara a se limita la, inscriere cursuri / sesiuni de pregatire / formare profesionala), EI SA va solicita datele cu caracter personal necesare prestarii respectivelor servicii, iar refuzul de a furniza astfel de date poate determina imposibilitatea furnizarii serviciilor Educatie Informala SA.
Atunci cand achizitionati un serviciu furnizat de Educatie Informala SA, precum si atunci cand participati la evenimentele / conferintele / simpozioanele / workshopurile / sesiunile demonstrative / alte evenimente / manifestari specializate organizate de catre Educatie Informala SA, vom colecta date personale in legatura cu prestarea respectivelor servicii. Totodata, in calitate de potential client al EI SA, vom colecta date cu caracter personal (imagine, date prelucrate prin sisteme de supraveghere video etc.) in vederea indeplinirii obligatiilor legale si desfasurarii activitatii curente (interes legitim).
Prin citirea prezentelor prevederi, prin furnizarea datelor personale in vederea accesarii serviciilor EI SA Dumneavoastra sunteti informat/a si/sau va exprimati in mod expres consimtamantul (va dati acordul) cu privire la prelucrarea datelor personale in conformitate cu dispozitiile legale privind protectia persoanelor in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (legislatia interna si dreptul comunitar-UE).

In cazul in care prelucrarea datelor nu mai este necesara pentru oferirea unui serviciu, pentru indeplinirea unei obligatii legale, si nici nu este justificata de un interes legitim al EI SA, Dumneavoastra puteti refuza o astfel de prelucrare sau va puteti retrage consimtamantul dat anterior, refuzul urmand sa produca efecte pentru viitor. Spre exemplu, Persoanele vizate isi pot retrage consimtamantul pentru prelucrarea datelor in scop de marketing direct, oferte personalizate, oricand si fara sa fie necesar sa indice un motiv. Ulterior solutionarii cererii de retragere a consimtamantului, persoana vizata nu va mai primi informari comerciale cu privire la evenimentele/serviciile oferite de Educatie Informala S.A.

Care sunt scopurile colectarii datelor cu caracter personal ?
Utilizam datele Dumneavoastra cu caracter personal doar in urmatoarele scopuri:
– organizarea de evenimente / conferinte / simpozioane / workshopuri / sesiuni demonstrative / alte evenimente / manifestari specializate;
– organizarea si sustinerea de cursuri / programe de pregatire si formare profesionala / alte sesiuni de transmitere de know-how in domeniul tehnologiei informatiei, inclusiv prin intermediul unor sesiuni live sustinute pe diverse platforme digitale pe care le utilizam in activitatea curenta;
– derularea activitatii comerciale/contractuale a EI SA;
– facturarea si incasarea contravalorii serviciilor EI SA;
– marketing, promovare, reclama, publicitate, concursuri, loterii publicitare, programe de loialitate, inclusiv transmiterea de oferte comerciale generale sau personalizate;
– dezvoltarea si imbunatatirea serviciilor;
– gestionarea relatiilor cu clientii; comunicarea comerciala cu clientii prin orice mijloc de comunicare;
– indeplinirea obligatiilor legale incidente;
– comunicarea cu organismele/autoritatile/institutiile publice sau de interes public;
– activitati de audit si control/supraveghere;
– arhivare, scopuri statistice;
– colectare debite/recuperare debite restante;
– solutionarea disputelor si litigiilor, punerea in executare a unor hotarari judecatoresti, arbitrale, ordine judecatoresti , etc.

Educatie Informala SA va considera toate informatiile colectate de la Dumneavoastra ca fiind confidentiale si nu le va partaja cu terti (cu exceptia organizatorilor/co-organizatorilor unor evenimente derulate in comun cu partenerii / colaboratorii EI SA) fara consimtamantul Dumneavoastra expres si anterior.

Cine sunt destinatarii datelor dumneavoastra cu caracter personal?
Destinatarii datelor pot fi chiar persoanele (vizate) care au furnizat datele persoane, dupa cum urmeaza:
– Clienti persoane fizice / persoane juridice ai EDUCATIE INFORMALA SA (actuali, fosti sau potentiali), public larg, reprezentanti/imputerniciti ai acestora, legali sau conventionali; (pentru scopul derularii raporturilor comerciale/contractuale);
– Organizatori si co-organizatori de cursuri / programe de pregatire / formare profesionala, locatori / locatari ai spatiilor / salilor de curs detinute sub orice titlu de catre EI SA, furnizori, prestatori de servicii, furnizori si alte entitati juridice – parteneri de afaceri/contractuali ai EDUCATIE INFORMALA SA, autoritati/institutii publice;

Destinatarii (altii decat persoanele vizate) datelor pot fi:
– autoritati publice centrale si locale, autoritati judecatoresti, politie, parchet (in limitele prevederilor legale si/sau ca urmare a unor cereri expres formulate), societati bancare, executori judecatoresti, societati de asigurare si reasigurare, organizatii de cercetare a pietei (scop statistic) etc.
Confidentialitatea datelor cu caracter personal va fi asigurata de catre EI SA si nu vor fi furnizate catre alti terti in afara celor mentionati in prezentul document.

Prelucrarea datelor cu caracter personal in scop promotional (marketing)
Datele cu caracter personal furnizate de Dumneavoastra (cum ar fi: nume si prenume, adresa de email, nr. fax, nr. telefon mobil/fix, etc ) vor putea fi prelucrate de EI SA cu respectarea drepturilor dvs., in special a dreptului de informare si opozitie, in urmatoarele scopuri: marketing (inclusiv marketing direct), concursuri, loterii publicitare, efectuarea de comunicari comerciale pentru serviciile EI SA, inclusiv cele dezvoltate impreuna cu un partener EI SA, prin orice mijloc de comunicare, inclusiv prin intermediul serviciilor de comunicatii electronice. Datele cu caracter personal furnizate de Dumneavoastra vor putea fi folosite in scop promotional (marketing) si pentru produsele sau serviciile altor parteneri ai EI SA, cu respectarea drepturilor Dumneavoastra.
In cazul in care EI SA intentioneaza sa utilizeze datele Dumneavoastra in scopuri de marketing direct (daca persoanele vizate au optat in acest sens) Dvs. veti fi informati in prealabil. Dumneavoastra va puteti exercita dreptul de prevenire a unei asemenea prelucrari prin selectarea casetelor adecvate din formularele/documentele utilizate pentru colectarea datelor cu caracter personal.

Indiferent de situatie, in cazul in care veti dori ca datele cu caracter personal sa inceteze a mai fi prelucrate de Educatie Informala SA, ne puteti solicita in mod expres incetarea oricarei prelucrari de date din partea noastra. Totodata, atunci cand veti dori sa nu mai primiti newslettere sau materiale informative din partea EI SA, va puteti dezabona folosind butonul „Dezabonare” sau „Unsubscribe”.

In relatia cu Educatie Informala SA, Dumneavoastra beneficiati conform prevederilor legale aplicabile de urmatoarele drepturi: dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la stergerea datelor, dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor si dreptul la opozitie.

Durata prelucrarii datelor cu caracter personal
În vederea realizării scopului menţionat, EI SA va prelucra datele Dumneavoastra cu caracter personal pe toata perioada de desfasurare a activitatilor EI SA, pana in momentul in care Dumneavoastra, sau reprezentantul legal/conventional al Dvs, veti exercita dreptul de opoziţie / de stergere (cu exceptia situatiei in care EI SA prelucreaza datele in baza unei obligatii legale sau justifica un interes legitim). Ulterior încheierii operaţiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, în scopul pentru care au fost colectate, dacă Dumneavoastra sau reprezentantul legal/conventional nu veti exercita dreptul de opoziţie/de stergere, conform legii, aceste date vor fi arhivate de către EI SA pe durata de timp prevăzută în procedurile interne EI SA si/sau vor fi distruse.

Ce masuri de siguranta sunt utilizate pentru protejarea datelor Dumneavoastra?
Pentru a evita utilizarea fara drept a datelor personale, precum si eventualele abuzuri, utilizam metode si tehnologii de securitate, impreuna cu politici si proceduri de lucru adecvate, pentru a proteja datele cu caracter personal colectate.
Securitatea integrala a datelor transmise prin internet nu poate fi niciodata garantata. In timp ce EI SA depune toate eforturile in privinta protejarii datelor Dumneavoastra personale, nu putem garanta in mod absolut securitatea datelor transmise catre website-urile EDUCATIE INFORMALA SA. Orice transmisie de date se face pe riscul Dumneavoastra. Odata ce primim informatia referitoare la Dumneavoastra, vom utiliza proceduri si masuri stricte de siguranta impotriva utilizarii neautorizate, nelegale, distrugerii, pierderii accidentale sau divulgarii datelor personale.

Securitatea datelor bancare
In cazul platilor efectuate cu cardul (exemplu: achizitionare produse si servicii online), comercializarea se efectueaza prin intermediul solutiilor de plata online oferite de terti autorizati in relatia cu EI SA. In vederea eliminarii riscului ca datele Dumneavoastra sa intre in posesia si sa fie folosite abuziv/nelegal de persoane neautorizate, tertii autorizati in relatia cu EI SA garanteaza legalitatea si securitatea datelor personale (numar de card, data expirarii, etc) si a sistemelor informatice utilizate.

Conditiile transferurilor de date personale in afara spatiului UE si al Zonei Economice-Europene
Transferurile de date in afara spatiului UE si al Zonei Economice-Europene se pot face numai in conditiile prevazute de legislatia specifica nationala si UE privind protectia persoanelor in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestora. Va informam ca societatea noastra colecteaza date cu caracter personal si transfera aceste date catre tari terte sau organizatii internationale prin utilizarea unor platforme digitale sau retele de socializare. Transferurile noastre de date catre tarile care nu ofera un nivel adecvat de protectie sunt supuse unei garantii adecvate, in conformitate cu prevederile Art.44 si urmatoarele din Regulamentul GDPR, pentru a va asigura ca datele dumneavoastra personale sunt protejate in mod adecvat, respectiv utilizam Clauze standard de protectia datelor adoptate de Comisia Europeana in temeiul art. 46 paragraful 2 al GDPR (click aici pentru a accesa Decizia Comisiei Europene privind clauzele contractuale standard pentru transferul catre operatori stabiliti in tari terte). In conformitate cu prevederile Art.49 din Regulamentul GDPR, Dvs., in calitate de persoana vizata, va manifestati in mod explicit Acordul cu privire la transferul propus si aveti dreptul oricand sa ne solicitati sa restrictionam sau sa oprim acest transfer, printr-o Notificare la adresa de e-mail: dpo@scoalainformala.ro .

Care sunt drepturile Dumneavoastra?
Prin citirea acestui document, Dumneavoastra ati fost informat/a cu privire la drepturile de care beneficiati, conform prevederilor legale aplicabile, respectiv: dreptul de acces, dreptul la rectificare, dreptul la stergerea datelor, dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul la opozitie si procesul individual automatizat.
Totodata, atunci cand prelucrarea se realizeaza prin consimtamant, Dumneavoastra aveti dreptul, de a va retrage consimtamantul in orice moment in forma scrisa, adresata EI SA., in conditiile legislatiei aplicabile, fara a afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia. De asemenea, Dumneavoastra aveti dreptul de a va opune in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, prelucrarii datelor personale in scop de marketing direct, utilizand, daca este cazul, functia de dezabonare inclusa in materialele de marketing.
Pentru celelalte scopuri, Dumneavoastra aveti dreptul de a va opune, in orice moment, in mod gratuit, ca datele cu caracter personal pe care le furnizati catre EI SA sa faca obiectul unei prelucrari, cu mentionarea datelor si scopului avute in vedere, numai pentru motive intemeiate si legitime, legate de situatia dvs. particulara, cu exceptia cazurilor in care EI SA demonstreaza ca are motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza intereselor, drepturilor si libertatilor Dumneavoastra sau ca scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta. In caz de opozitie nejustificata, EI SA este indreptatita sa prelucreze in continuare datele in cauza.

Prin citirea acestui document Dumneavoastra ati luat la cunostinta si intelegeti faptul ca datele cu caracter personal furnizate catre EDUCATIE INFORMALA SA constituie elemente determinante pentru accesarea serviciilor oferite de EDUCATIE INFORMALA SA si/sau derularea activitatii comerciale/contractuale.

In cazul in care Dumneavoastra, direct sau prin reprezentant, va exercitati drepturile mentionate mai sus, in mod vadit nefondat, nejustificat sau excesiv, in special din cauza caracterului repetitiv, EI SA poate:
– fie sa perceapa o taxa rezonabila tinand cont de costurile administrative pentru furnizarea informatiilor sau a comunicarii sau pentu luarea masurilor solicitate;
– fie sa refuze sa dea curs cererii.
De asemenea, in cazul in care persoanele vizate, direct sau prin reprezentant, isi exercita dreptul de opozitie in mod vadit nefondat, nejustificat sau excesiv, in special din cauza caracterului lor repetitiv, EI SA este indreptatita sa considere orice raport incheiat cu Clientul EI SA de drept reziliat, fara nicio alta formalitate sau interventie a instantelor judecatoresti, cu exceptia unei notificari prealabile.
De asemenea, Dumneavoastra va este recunoscut dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere si de a introduce o cale de atac judiciara.

Cum va puteti exercita drepturile Dumneavoastra?
Pentru exercitarea oricarui drept prevazut de legislatia interna si / sau europeana (cu referire in special la Regulamentul General privind Protectia Datelor) Dumneavoastra va puteti adresa Specialistului de date personale (DPO) din cadrul EDUCATIE INFORMALA SA cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de email: dpo@scoalainformala.ro sau la urmatoarea adresa de corespondenta: EDUCATIE INFORMALA SA, Cluj-Napoca, Str. Henri Barbusse Nr.59-61 (“Fabrica de pensule”), Cladirea C6, Etaj IV, jud. Cluj. Cererii i se va atasa o copie lizibila a actului de identitate al semnatarului.

Toate aceste prevederi pot suferi modificari/actualizari ocazionale. Va recomandam sa verificati la fiecare utilizare a website-urilor EDUCATIE INFORMALA SA prezentele prevederi, pentru a fi tot timpul informati in legatura cu acestea. Prin accesarea website-urilor EDUCATIE INFORMALA SA sau utilizarea serviciilor EDUCATIE INFORMALA SA prin intermediul website-urilor mentionate, ulterior modificarilor, se vor considera acceptate noile prevederi.
Prezentul set de Termeni si Conditii a fost adoptat la data de 12 Martie 2020.

Contacts

Ecole School was founded in 1998 as a business career school in Manhattan.

Follow us