Școala informală de IT la Community Day, Iași, ediția octombrie 2022

Școala informală de IT, partener de încredere al companiilor software: reprezentanții firmelor IT au stat față în față cu absolvenții, la Community Day Iași

Manageri din companiile Cognizant Softvision, Gemini Cad Systems, Tremend Software Consulting, Adservio, Beenear, Visma, Yonder, Strongbytes, EPAM, Signant Health, Codecamp, Ness Digital Engineering, CGM Software Romania, Digital Stack, Train2Perform, BCR Social Finance, și nu numai, au participat la Community Day, evenimentul nostru cu tradiție, organizat în 6 octombrie, la Fab Lab Iași.

Inițiativa face parte din seria de acțiuni dedicate pasionaților de IT, cu scopul de a crea o punte de legătură între sistemul educațional și piața muncii din industria software.
Evenimentul național organizat în cele mai mari 7 hub-uri tehnologice din România, marchează împlinirea celor 9 ani de când Școala informală de IT schimbă viețile românilor în mai bine.

După edițiile Community Day din Craiova și Iași, le vom da întâlnire și pasionaților de IT din București, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu și Timișoara, în perioada următoare.

"Cererea de talente este în creștere" - mesajul firmelor de IT, la Community Day

Dacă vrei să lucrezi în IT, o poți face și prin programe de reconversie profesională. Cererea de talente este în continuă creștere, a fost mesajul firmelor de IT la Community Day. Școala informală de IT a creat un prilej excelent de interacțiune între absolvenții cursurilor de inițiere, pregătire și specializare în IT și companiile de software din Iași. Mai mult, evenimentul a fost deschis publicului larg și s-a adresat tuturor persoanelor interesate de reconversie profesională în IT pentru a accesa o carieră într-un domeniu cu perspective foarte bune de viitor: stabilitate, salarii mari și pachete atractive de beneficii.

Estimăm că, până la sfârșitul anului, Școala informală de IT va ajunge la 8000 de absolvenți. Cererea de specialiști IT se menține în creștere, iar noi în continuare venim în sprijinul angajatorilor care au nevoie de personal bine pregătit, atât din perspectiva hard skills, cât și din punct de vedere soft skills. De 9 ani, inovăm și schimbăm paradigme în educație. Și nu ne oprim aici: oferta noastră educațională crește, odată cu nevoile angajatorilor din IT și cu nevoile de învățare ale viitorilor specialiști din industrie”, a declarat la eveniment Răzvan Voica, CEO Școala informală de IT .

Oportunități pentru o carieră în IT si insight-uri despre piața muncii din domeniu

În cei 9 ani de activitate, Școala informală de IT a încheiat parteneriate neutre cu firmele de IT din toată țara, iar seria evenimentelor Community Day aduce împreună întreaga comunitate a pasionaților de tehnologie.

Florin Cardasim, Managing partner Strongbytes & Co-fondator Codecamp le-a spus viitorilor cursanți:
Cea mai importantă valoare pe care o caută angajatorii și e recomandat să o dezvoltați în propria voastră viață este încrederea. Economia, relațiile interumane, evoluția – toate se bazează pe asta. Pe încrederea în forțele proprii”.

Toți cei din public, interesați de oportunitatea unei cariere în IT și de cursurile Școlii informale de IT, au primit insight-uri despre piața muncii din domeniu, direct de la reprezentanții firmelor de profil, de la mentorii practicieni, dar și de la absolvenții care s-au angajat în companiile software.

Florin Neica, de exemplu, a absolvit cursurile de Intro in IT, Software Testing și Test Automation.
Lucrez de mai bine de 2 ani în IT. Am început cu un internship la Ness România. La bază, sunt economist și, deși nu am urmat o facultate de profil, am reușit să ajung într-o companie software”.

Premiată inclusiv de ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii) si la Gala PIN Awards, Școala informală de IT este un partener de încredere al marilor angajatori din domeniu. Câștigăm timp pentru oameni, oferindu-le șansa de a învăța programare, testare software, analiză de business, UX design, administrare baze de date sau RPA development, indiferent de vârstă. Peste 120 de mentori predau cele mai moderne tehnologii.

Nu mai aștepta și nu te mai întreba „Cum devin programator?”. Înscrie-te la cursul care ți se potrivește și bucură-te de mentorat la fiecare pas. Suntem alături de tine.