Școala Informală de IT, acum și la Craiova! A șasea locație de pe hartă

A luat naștere în 2013, la Cluj-Napoca. A crescut la București, Brașov, Iași și Timișoara. Istoria unei biografii se scrie astăzi și la Craiova. Școala Informală de IT este prezentă în toate cele 6 orașe recunoscute la acest moment pe harta IT-ului din România.

În cea de-a 264-a zi a anului, începutul s-a așezat pe buzele tuturor. 21 septembrie a fost despre tehnologie și noi începuturi, despre viitorul care devine prezent. În 1980 sărbătoream apariția primului telefon mobil din lume. În 2018 sărbătorim făurirea unor noi destine în domeniul tehnologiei într-un nou oraș din România cunoscut pentru dinamica IT-ului. Perspectiva unei cariere în singura industrie fără șomaj a devenit prezent pentru cei pasionați de tehnologie care locuiesc în Craiova, cea mai recentă locație a Școlii Informale de IT.


Inițiativa Școlii Informale de IT 

E un curs? E un training? E mult mai mult de atât. E mindset, e o filosofie întreagă de a sculpta o atitudine și un mod de a fi. E mult mai complex. E un context pe care noi l-am creat prin Școala Informală de IT, în așa fel încât oameni cu o vastă experiență în IT se întâlnesc cu oameni pasionați și care au potențial. Cei dintâi le transmit know-how-ul lor celorlalți. Pe lângă informațiile pur tehnice, cursanții participă la sesiuni de soft-skills, simulări de interviuri de angajare, la un mediu interactiv din sala de curs unde aplică practic toate cunoștințele acumulate. – explică inițiativa acestui proiect, Răzvan Voica – unul dintre fondatorii Școlii.

Evenimentul de lansare din 21 septembrie a dus mai departe tradiția întâlnirilor informale. Fără ceremonii, am tăiat panglica drumurilor care se deschid pentru cei dornici de a avea o carieră în IT și am aplaudat primii pași în școală a mentorilor și a primilor cursanți.

Sub semnul pasiunii pentru tehnologie și educație, al implicării și al rezultatelor dovedite, Carmen Ciulacu, site manager Școala Informală de IT București explică mai departe misiunea oamenilor din spatele acestei inițiative: „toată activitatea noastră și toate eforturile acestei echipe de 120 de oameni este orientată, fără dar și poate, pe calitatea cursantului”.


Viitorul devine prezent

Despre tehnologia viitorului, imaginea noilor locuri de muncă și nevoile din educație a vorbit la evenimentul de lansare al Școlii Informale de IT Craiova Varujan Pambuccian, deputat în Parlamentul României, liderul Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor:

În școala tradițională, programele se fac după normele didactice care există în facultatea respectivă. Și nu după o anumită corelare, care ar trebui să existe între ceea ce trebuie să știe absolvenții și lucrurile de care e nevoie, în momentul respectiv, în lumea reală. De aceea, e bine ca fiecare dintre noi să încerce să nu se mărginească la ce a învățat și la ce lucrează, ci să încerce încontinuu să meargă  într-o anumită direcție care i se pare potrivită, interesantă, de viitor. Pentru mine este un lucru absolut extraordinar: că alături de inițiativele acestea instituționalizate public, au apărut inițiative private în domeniul acesta, în care cererea este foarte mare.

După o curriculă creată și actualizată după nevoile din industrie, peste 300 de cursanți învață astăzi în București, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, unde spune Sorin Stan, unul intre fondatorii școlii, „lucrurile se întâmplă în așa fel încât încât viitorul devine prezent”.

„Școala Informală de IT schimbă paradigma în educație și în formarea profesională, printr-un model orientat asupra cursantului și a nevoilor acestuia. Interacțiunea în sală, noile tehnici de predare pe care le folosim și experiența mentorilor, creează ineditul acestui model”, a încheiat la evenimentul de lansare George Ciulacu, site manager Școala Informală de IT Craiova.


Am dat startul la înscrieri!