La finele lunii iulie, a avut loc a doua ediție de Challenge Accepted. Încă o serie de cursanți au parcurs o lecție esențială pentru viitoarea lor carieră: lecția lui „aici și acum”. Ghidați de curiozitate și pasiune, au urmat conștiincios toate capitolele: conștientizarea greutăților, ambiția de a se autodepăși, pregătirea temeinică, teama de a nu renunța, victoria lui „nu mă dau bătut”, ore de muncă, litri de cafea…
Rezultatul? 6 simple idei au devenit 6 aplicații.
Iar responsabilitatea, motivația, eforturile? I-au adus pe cursanți cu un pas mai aproape de cariera visată.
„E foarte important să treci peste câteva milestone-uri și să simți că a fost greu. Dar dacă ai reușit să treci peste punctele respective, ele rămân ca niște borne. Challenge Accepted, asta reprezintă: borna de la început de drum în viața voastră profesională, ca IT-iști.”
Juriul
Aleg calitatea, profesionalismul și standardele înalte. Sunt mentori care îi ghidează pe cursanți pas cu pas, și le dezvăluie detalii importante din culisele industriei IT. Ei sunt Relu, Sebi, Ioana, Răzvan și Sorin. Cred în dezvoltarea unei cariere muncite cu trup și minte, la fel ca în reușita adusă de trudă. Prin prisma experienței îndelungate pe care o au în IT, au jurizat rezultatele celor 6 echipe care și-au prezentat sâmbătă, 30 iulie, proiectele.
„E foarte important să treci peste câteva milestone-uri și să simți că a fost greu. Dar dacă ai reușit să treci peste punctele respective, ele rămân ca niște borne. De fiecare dată când urmează un alt moment dificil vei spune: <<Dacă am reușit să fac atunci, singur o să reușesc să fac și acum>>. Challenge Accepted, asta reprezintă: o bornă de la început de drum în viața voastră profesională, ca IT-iști. Vă felicit pentru ce ați reușit să faceți și continuați cel puțin la fel de susținut!”
– Sorin Stan, fondator Școala Informală de IT și inițiatorul proiectului Challenge Accepted.
„Am învățat multe lucruri interesante, nici nu credeam că o să ajung până aici. Dacă ar fi să o iau de la capăt, ce aș face diferit? M-aș implica mai mult. 25 din 24!”
Participanții
Dorința de a experimenta ceva diferit implică nu doar curiozitate, ci și foarte mult curaj. Cei mai mulți dintre cursanți s-au înscris la programele de studiu ale Școlii Informale de IT, pentru a-și schimba cariera pe care au clădit-o în ani. Dar au ceva în plus:
energie, dinamism, pasiune pentru tehnologie.
„Energia echipei a dat o dinamică proprie proiectului. Am avut în componența echipei oameni care provin în marea lor majoritate din domenii care nu au nicio legătură cu IT-ul. Aproape toți cu joburi full-time. Astfel că efortul depus și sacrificiul făcut de ei a fost unul extraordinar”.
– Aurora, Project Manager și Business Analyst în echipa nr. 2
„Fiecare secundă a fost foarte valoroasă. Au fost peste 150 de ore de development”
Proiectele
Membrii celor 6 echipe de implementare au pornit la drum cu o dorință comună: aceea de a-și aduce ideile de proiect în stadiul de demonstrație a conceptelor. Ideile s-au bazat pe spiritul echipei, background-ul profesional al fiecăruia și pasiunile pe care le au.
L
Mult succes tuturor participanților în continuarea acestor inițiative! Suntem mândri de voi!
Și tu vrei să treci printr-o experiență similară?
Proiectele în cadrul echipelor interdisciplinare fac parte din curricula standard a Școlii Informale de IT.