Școala informală de IT

Challenge Accepted II – Experiența cursanților din ultimele luni

La finele lunii iulie, a avut loc a doua ediție de Challenge Accepted. Încă o serie de cursanți au parcurs o lecție esențială pentru viitoarea lor carieră: lecția lui „aici și acum”. Ghidați de curiozitate și pasiune, au urmat conștiincios toate capitolele: conștientizarea greutăților, ambiția de a se autodepăși, pregătirea temeinică, teama de a nu renunța, victoria lui „nu mă dau bătut”, ore de muncă, litri de cafea…

Rezultatul? 6 simple idei au devenit 6 aplicații.

Iar responsabilitatea, motivația, eforturile? I-au adus pe cursanți cu un pas mai aproape de cariera visată.


E foarte important să treci peste câteva milestone-uri și să simți că a fost greu. Dar dacă ai reușit să treci peste punctele respective, ele rămân ca niște borne. Challenge Accepted, asta reprezintă: borna de la început de drum în viața voastră profesională, ca IT-iști.

Juriul

Aleg calitatea, profesionalismul și standardele înalte. Sunt mentori care îi ghidează pe cursanți pas cu pas, și le dezvăluie detalii importante din culisele industriei IT. Ei sunt Relu, Sebi, Ioana, Răzvan și Sorin. Cred în dezvoltarea unei cariere muncite cu trup și minte, la fel ca în reușita adusă de trudă. Prin prisma experienței îndelungate pe care o au în IT, au jurizat rezultatele celor 6 echipe care și-au prezentat sâmbătă, 30 iulie, proiectele.

„E foarte important să treci peste câteva milestone-uri și să simți că a fost greu. Dar dacă ai reușit să treci peste punctele respective, ele rămân ca niște borne. De fiecare dată când urmează un alt moment dificil vei spune: <<Dacă am reușit să fac atunci, singur o să reușesc să fac și acum>>. Challenge Accepted, asta reprezintă: o bornă de la început de drum în viața voastră profesională, ca IT-iști. Vă felicit pentru ce ați reușit să faceți și continuați cel puțin la fel de susținut!”

Sorin Stan, fondator Școala Informală de IT și inițiatorul proiectului Challenge Accepted.


Am învățat multe lucruri interesante, nici nu credeam că o să ajung până aici. Dacă ar fi să o iau de la capăt, ce aș face diferit? M-aș implica mai mult. 25 din 24!”

Participanții 

Dorința de a experimenta ceva diferit implică nu doar curio­zitate, ci și foarte mult curaj. Cei mai mulți dintre cursanți s-au înscris la programele de studiu ale Școlii Informale de IT, pentru a-și schimba cariera pe care au clădit-o în ani. Dar au ceva în plus:
energie, dinamism, pasiune pentru tehnologie.

„Energia echipei a dat o dinamică proprie proiectului.  Am avut în componența echipei oameni care provin în marea lor majoritate din domenii care nu au nicio legătură cu IT-ul. Aproape toți cu joburi full-time. Astfel că efortul depus și sacrificiul făcut de ei a fost unul extraordinar”.

Aurora, Project Manager și Business Analyst în echipa nr. 2

„Fiecare secundă a fost foarte valoroasă. Au fost peste 150 de ore de development”

Proiectele

Membrii celor 6 echipe de implementare au pornit la drum cu o dorință comună: aceea de a-și aduce ideile de proiect în stadiul de demonstrație a conceptelor. Ideile s-au bazat pe spiritul echipei, background-ul profesional al fiecăruia și pasiunile pe care le au.

Așa au luat naștere cele 6 aplicații. Care au fost acestea?

Le dăm cuvântul project managerilor:

 

Perfect Match

„Aplicația noastră este o alternativă la site-urile de recrutare care există acum. Credem că va avea succes, pentru că în zilele noastre este foarte, foarte greu să găsești atât candidați, cât și candidații să își găsească job-uri”.


 

Sugestia.ro

„37 de grade în Cluj-Napoca. Linia 30. Aglomerație de la ora de vârf. Autobuz fără aer condiționat. Așa a luat naștere ideea noastră de proiect. Am creat o platformă prin care să punem la un loc persoanele care au ceva de spus, care vor să dea feed-back (fie o sugestie/fie o reclamație) și să le ajutăm să se exprime în spațiul acesta comun online”.

 

 

Cecadou.com

„Aplicația noastră vizează o metodă simplă de a obține un cadou, care salvează mult timp. Am căutat elemente legate de competiție, plusuri și minusuri. Ce am considerat important a fost, evident, zona de research. Să vedem dacă utilizatorii ar adera la ideea noastră”.


 

Petlog

„Ne gândim să prezentăm proiectul Petlog ca o soluție medicilor sau cabinetelor veterinare, prin care să ofere în timp real și all live: statistici, rapoarte, jurnale medicale despre animalele de companie care fac parte din portofoliul lor.

Astăzi am aflat că am primit o sponsorizare pentru a duce proiectul mai departe”.


 

Donezsânge.com

„Aceasta este o aplicație prin care utilizatorii au posibilitatea să-și programeze online o donare de sânge. Donatorii chiar dacă vor să doneze sânge, nu au timp să stea la rând. Am prezentat proiectul la cel mai mare centru de donare din Transilvia, Centrul de Donare Târgu Mureș. Săptămâna viitoare îl vom prezenta și la Centru de Donare Cluj-Napoca. Vrem să creăm posibilitatea ca spitalele să poată să comunice cu donatorii”.


 

360° Review

„Aplicația se adresează membrilor echipelor de scrum și își dorește să îmbunătățească modul de lucru în echipă, respectiv soft-skill-urile componenților echipei”.


Mult succes tuturor participanților în continuarea acestor inițiative! Suntem mândri de voi!

Și tu vrei să treci printr-o experiență similară?

Proiectele în cadrul echipelor interdisciplinare fac parte din curricula standard a Școlii Informale de IT.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *