Poveste de succes | „Contează enorm oamenii de la care înveți”

Face parte din comunitatea celor pentru care „continuous learning” nu e doar un slogan, iar lui i se potrivește ca o mănușă. De când lucrează în IT, nu-și amintește de nicio zi în care să nu fi învățat un lucru nou. El este Robert Romaniuc. A lucrat în real estate și management, la una dintre cele mai importante companii din domeniu la nivel național, dar și-a dorit o nouă provocare.
Iată povestea lui Robert, absolvent al programului educațional Software Testing!

Toate acestea au făcut ca IT-ul să fie o oportunitate pe care nu o puteam refuza

1. De ce IT?

Înainte de a alege IT-ul, am lucrat în real estate și management. Am făcut parte dintr-o echipă cu oameni de valoare, într-un mediu corporate deosebit. Dar sunt o persoană căreia îi plac provocările! Până la acel punct, interacționând cu mediul IT, descoperisem o comunitate de profesioniști pentru care „continuous learning” nu e doar un slogan. Am cunoscut oameni creativi, care inovează și optimizează într-un mediu aflat în continuă schimbare.  Toate acestea au făcut ca IT-ul să fie o oportunitate pe care nu o puteam refuza.

2. De ce Școala Informală de IT?

M-am înscris la Școala Informală de IT Iași, în primul rând, datorită rezultatelor dovedite în toate orașele unde își desfășoară activitatea această școală și a review-urilor pozitive de la absolvenți. Dar și pentru trainerii de valoare, ce au o vastă experiență în domeniu și sunt implicați în comunitatea IT din Iași.

Contează enorm oamenii cu care și de la care înveți!

3. Cum te-a ajutat experiența la Școala Informală de IT?

Consider că determinarea, atitudinea pozitivă, dorința de a învăța și apoi de a te perfecționa sunt esențiale pentru îndeplinirea unui obiectiv profesional. Dar contează enorm și oamenii de la care/cu care înveți și lucrezi. În cazul meu, Software Testing a răspuns direct nevoii mele de a învăța bazele și de a crea o temelie pe care ulterior să îmi pot clădi cariera în IT. Am fost familiarizat cu conceptele de bază, însă am putut să-mi trasez și direcții viitoare de dezvoltare profesională. Am reușit să mă angajez în IT, aplicând cunoștințele învățate.

4. Cum ți s-au părut metodele de predare folosite în cadrul sesiunilor de pregătire?

Focusul pe partea practică – asta apreciez cel mai mult la modul de predare în cadrul Școlii Informale de IT. În plus, relația cu mentorii este foarte deschisă! Ești încurajat să pui întrebări, iar toate conceptele sunt lămurite atât prin exerciții și teme pentru acasă, cât și prin exemplele de la joburile trainerilor.

5. Cea mai mare provocare pe care ai întâmpinat-o?

Impactul inițial! Acesta a fost pentru mine o reală provocare. De ce? Pentru că am realizat cât de vast e domeniul IT, în general, și testarea, în mod specific. Dar acest lucru m-a motivat și m-a determinat să-mi dedic mai mult timp studiului individual.

În timpul interviului de angajare, m-am simțit în largul meu

6. Ai fost pregătit pentru interviul de angajare?

Interviul de angajare a fost o experiență foarte plăcută și l-am susținut chiar înainte de a absolvi programul de Software Testing. În cadrul cursurilor desfășurate până la acel moment (atât cele tehnice – testing, databases, cât și cele de soft skills), trecusem prin numeroase noțiuni și concepte, pe care apoi le-am aprofundat și completat prin studiu individual. Uitându-mă în trecut, pot spune că am văzut cât de utile au fost exercițiile și temele primite în cadrul Școlii Informale de IT. În timpul interviului m-am simțit în largul meu

Un mesaj pentru cei care citesc acest interviu:

Vreau să punctez două aspecte importante:

1. Citiți înainte și clarificați la ore!

Având în vedere că veți avea în față oameni cu experiență și rezultate dovedite în domeniu, profitați de fiecare sesiune de curs alături de ei. Puneți întrebări și aduceți în discuție concepte sau probleme care nu vă sunt foarte clare.

2. Școala Informală de IT e “what you make of it”!

Dacă investiți timp, energie, efort și perseverați, rezultatele vor fi mai mult decât favorabile. Poveștile de succes ale multor absolvenți demonstrează acest lucru.


Scrie-ți propria poveste de succes!