Școala informală de IT

ABAP este un limbaj de programare foarte căutat în IT | Interviu cu Horia Ciuclaru

Horia Ciuclaru are o bogată experiență ca developer ABAP, timp în care a fost expus la o varietate de proiecte de dezvoltare pentru companii din industria automotive sau financiar. Pasionat de acest domeniu, este implicat în creșterea unei comunități online de programatori ABAP, este trainer ABAP și este consultant de carieră într-o companie cunoscută atât pe plan național, cât și internațional.

La Școala Informală de IT Cluj-Napoca, îi va mentora pe toți cei pasionați de tehnologie, care își doresc să învețe cum să dezvolte aplicații dintre cele mai complexe pentru segmentul corporativ.   Mai multe despre programul de training care se va desfășura timp de 20 de săptămâni, pe durata a 100 de ore, ne spune chiar el:


1. Cui se adresează programul de ABAP Development?

ABAP Development se adresează tuturor celor care își doresc și au ambiția necesară să învețe un limbaj de programare foarte căutat în ultimul timp în IT. În acest moment cele mai mari companii din lume folosesc programe realizate în ABAP pentru procesele de business. Așadar, acest program educațional este conceput pentru cei care își doresc o nouă carieră în domeniul IT sau pentru cei care, pur și simplu, vor să învețe un limbaj de programare care abia acum începe să intre în curricula universitară de la noi din țară.

Școala Informală de IT oferă o alternativă practică de învățare și adaptată constant realităților din industrie.

2. Ce abilități trebuie să ai pentru a urma acest program?

Sunt necesare cunoștințe tehnice de bază. Indiferent dacă ai urmat o facultate cu profil tehnic sau uman, cel mai important este să te atragă să cunoști și să dezvolți programe folosite de o mare varietate de companii în diverse ramuri ale proceselor de business.

Sesiunile de curs vor fi organizate ca și workshopuri, predarea clasică fiind înlocuită cu realizarea unor aplicații care să simuleze procesele din viața reală a unei companii

3. Ce vor învăța cei care urmează cele 20 de săptămâni de cursuri?

Întrucât vorbim de un program de reconversie profesională, vom începe cu noțiuni de bază, atât pe partea de programare, cât și pe partea de gestionare a proceselor de business din cadrul unor companii. Cursanții Școlii Informale de IT vor înțelege pas cu pas ce se întâmplă în spatele unor aplicații folosite pentru a optimiza diferite procese.

Dacă până acum nu te-ai gândit ce se întâmplă în momentul în care îți achiziționezi o mașină sau un produs online, după parcurgerea celor 20 de săptămâni de cursuri, cu singuranță vei realiza ce fac marile companii pentru a-și optimiza aceste tipuri de procese.

4. Ce metode de predare se vor folosi?

Pentru a ne asigura de un proces de învățare cât mai eficient, cursurile vor fi organizate ca și workshopuri, predarea clasică fiind înlocuită cu realizarea unor aplicații care să simuleze procesele din viața reală a unei companii.

Cei ce vor urma acest program de pregătire, vor avea, fără dar și poate, un atuu pe piața muncii

5. Cât de bine vor fi pregătiți absolvenții pentru piața muncii?

Ținând cont de faptul că vorbim despre un limbaj de programare relativ nou în țara noastră, care abia acum începe să fie introdus în curricula educațională a formelor de învățământ tradițional, cursanții Școlii Informale de IT vor avea, fără dar și poate, un atu pe piața muncii. ABAP Development le va oferi cunoștințele necesare pentru a putea începe o carieră în IT la orice firmă de profil care lucrează cu această tehnologie. Și numărul acestor companii este într-o continuă creștere în România.

6. Care este cererea pieței în ceea ce privește locurile de muncă pe ABAP ?

Dacă acum 5 ani erau doar puține companii care căutau oameni pe această nișă, acum numărul acestora este destul de mare și trendul este ascendent. Multe firme se reorientează și doresc să lucreze cu această tehnologie. Piața cere oameni bine pregătiți, iar programul Școlii Informale de IT este o oportunitate de a fi înstruit conform așteptărilor din industrie.


Un mesaj pentru cititori:

Tehnologia și societatea evoluează cu o viteză uimitoare. În următorii ani vom putea observa din ce în ce mai clar cum diferite aspecte din viața noastră se vor schimba datorită invențiilor tehnologice. Lumea se schimbă chiar în timp ce tu citești acest interviu.

Dacă vrei să faci parte din această schimbare și o mică parte a viitorului să se datoreze și ție, atunci îți recomand să te înscrii la ABAP Development. Eu, personal, am făcut această schimbare și m-am reorientat profesional acum 5 ani. Nu regret nicio clipă alegerea făcută.

Te așteptăm cu drag la curs!

  Înscrierile sunt deschise.

Contacts

Ecole School was founded in 1998 as a business career school in Manhattan.