Școala informală de IT

Absolvenții, către noii cursanți: „Spor la învățat și la butonat!”

Este primul din acest an, dar face parte din seria întâlnirilor cu tradiție. Cursul festiv din 4 februarie 2017 a reunit noi generații de absolvenți și cursanți ai Școlii Informale de IT. Între cei care au finalizat cu succes programele de Inițiere în IT și Software Testing și cei care abia au pășit pe băncile Școlii, a avut loc un schimb de experiență lipsit de formalități. Cu feedback și așteptări, mulțumiri și recomandări, planuri de viitor și energie bună. Nu au lipsit nici poveștile de succes, împărtășite cu bucurie de absolvenții care au demonstrat că poți evolua profesional firesc și natural, dacă ai suficientă ambiție și… îți faci și temele la timp!


Experiențe povestite în plen, în fața tuturor

O nouă provocare în experiența de la Școala Informală de IT? Vorbitul la microfon. A fost bifat pe lista lucrurilor exersate cu succes, pentru că în cadrul evenimentului, absolvenții și noii cursanți și-au depășit emoțiile și au dat glas ideilor, în plen, având mână liberă la microfon. În același timp, ca printr-o înțelegere tacită, fiecare dintre participanți și-a adus de acasă simțul umorului, precum și dorința de a afla povestea celuilalt: din ce industrie provine, care este visul său de carieră și cât de aproape se află de împlinirea lui.


Mulțumiri către mentori

Experiența și profesionalismul mentorilor și-au făcut simțită prezența în discursurile absolvenților, care le-au recunoscut atât apartenența la valoare și seriozitate, cât și carisma și modul interactiv de predare. Aducând de fiecare dată pasiunea în sala de curs, mentorii s-au bucurat de feedback-ul din partea cursanților. Dar nu doar la cursul festiv, ci după fiecare sesiune de pregătire din cadrul celor câteva luni de desfășurare a programului de învățare!


Iată ce spun absolvenții!

Fărcaș Edgar este unul dintre absolvenții programului de Inițiere în IT. Pasionat de partea tehnică și susținut de recomandarea mentorilor, va învăța în următoarele luni Web Development la Școala Informală de IT:

Țin în special să mulțumesc mentorilor care au fost super de gașcă. Sper să ne mai vedem în viitor, în firmele de IT

Florin Horațiu Lăpușan vine din sectorul administrativ. Și-a dorit o carieră în IT, iar astăzi este unul din absolvenții Școlii Informale de IT, din cadrul seriei a 15-a de Software Testing.

E prima dată după 20 și mulți ani de școală, când vin cu plăcere la școală. Ca să vii cu plăcere, înseamnă că trebuie să-ți placă profesorii. Deci e prima data când vin cu plăcere, pentru că mi-au plăcut nu profesorii, ci mentorii

Provine dintr-un mediu total diferit de IT: industria alimentară. Se numește Andrei Ionaș și a demonstrat după doar două luni de pregătire în testare software, că are cunoștințe solide pentru a susține și a trece cu brio de un interviu de angajare în IT:

Vreau să mulțumesc Școlii Informale de IT și mentorilor, pentru că mi-au răspuns la fiecare întrebare. Nu știam nimic când am venit aici, iar acum mă duc cu drag și cu satisfacție la muncă, pentru că mă simt stăpân pe cunoștințele mele

Aducând de fiecare dată pasiunea în sala de curs, mentorii s-au bucurat de feedback din partea cursanților. Nu doar acum, la absolvire, ci la finalul fiecărei sesiuni de pregătire din cadrul Școlii Informale de IT. Asta pentru a se asigura că fiecare dintre participanți asimilează cu ușurință noțiunile predate și testate practic, iar metoda de predare este una eficientă.

A fost un feed-back constructiv, mă ajută și pe mine să cresc și vă mulțumesc pentru asta. Am învățat multe de la cursanți. Unii au făcut un efort semnificativ: au venit din Oradea, TM, Satu-Mare. Nu-mi venea să cred cum fac atâta drum săptămânal și să ajungă aici, și totuși printre cei mai buni cursanți prin care i-am avut. Apreciez foarte mult asta, și m-am regăsit în experiența lor și pe mine, atunci când am început cariera pe domeniul testării.

Lucian Rusan – mentor Software Testing cu +11 ani de experiență în domeniu


Și tu îți dorești să te pregătești pentru o carieră în IT?