Școala informală de IT

„Datorită mentorilor am descoperit avantajele pe care le poate aduce tehnologia .NET în cariera mea”

Când era copil, s-a visat pilot. Astăzi, se ridică la înălțimea așteptărilor în IT. Dar tot ce a învățat, n-a prins din zbor. Ci prin pasiune, muncă și dorința de a fi mai bun ca ieri.  Îndrumat de un mentor care i-a împărtășit entuziasmul, i-a înțeles temerile și i-a ghidat pașii, a prins aripi într-un domeniu pe care îl vede fascinant. Iată povestea lui Rami Hamati – absolvent .NET Web Development:


Privesc școala ca o etapă a vieții care te pregătește pentru viitor

1. De ce IT?

Am absolvit o facultate de construcții, iar mai apoi am urmat cursuri de masterat în domeniul reabilitărilor și siguranței în execuție. Am activat în acest domeniu atât în țară, cât și în străinătate. Există puține domenii în care IT-ul să nu își facă simțită prezența și utilitatea, iar construcțiile nu fac excepție. Cu IT-ul am cochetat în liceu, și apoi în domeniul construcțiilor, prin diverse mijloace prin care am încercat să optimizăm automatizarea proceselor de lucru. Cred că această reapropiere de tehnologie mi-a trezit dorința de a continua.

2. Ce nu ai învățat în școală, dar ți-ai fi dorit?

Privesc școala ca o etapă a vieții care te pregătește pentru viitor, o sursă de cunoaștere, de diversitate, unde pe primul loc trebuie să fie elevul și descoperirea încliniațiilor sale. Cred că școala tradițională, în general, este foarte strictă cu noțiunile ce nu au decât rolul să te formeze, și nu să te pregătească pentru o carieră. Aș fi preferat, de exemplu, să studiez mai multe limbi străine. Cred că ar fi fost de folos.

3. Ce te-a determinat să urmezi parcursul educațional alternativ la Școala Informală de IT?

Școala Informală de IT a fost oportunitatea de a îmi evalua cunoștințele și de a continua parcursul început. Am venit la Școala Informală de IT având cunoștințe de Javascript, CSS, jQuery – pe care le-am acumulat din pasiune. De .NET auzisem, însă nu îl considerasem o opțiune. Datorită mentorilor, am descoperit potențialul și avantajele pe care le poate aduce .NET în cariera mea. La Școala Informală de IT am studiat atât .NET și C#, cât și alte tehnologii. Munca a fost pe măsură, dar rezultatele nu au lipsit. La finalul cursurilor, acumulasem suficiente informații cât să pot continua independent pe acest traiect profesional.

4. Dacă ar fi să facem câțiva pași înapoi în timp: ce și-a dorit copilul Rami să devină când va fi mare și de ce?

Pilot. Nu a fost o dorință care să mă țină mereu cu gândurile în nori, dar e singurul lucru care mi-ar fi plăcut, să pot fi liber.

5. Ce „gust” are acum un început de carieră în IT?

Începutul în IT este fascinant. Posibilitățile sunt nenumărate, dar în același timp este și provocator.

6. Cum a fost la interviul de angajare?

Interviul de angajare a fost solicitant și interactiv. S-a pus mult accent pe cunoștințe și pe dorința de a evolua și a învăța. Sfatul meu este să aloci mult timp pregătirii. Școala Informală de IT îți deschide calea, dar studiul individual este necesar.

7. Cât de greu să înveți de la mentori experimentați?

Am fost conștient că va trebui să fac față multor cunoștințe noi și că va trebui să le înțeleg, nu numai la suprafață, ci și foarte în detaliu. Nu am simțit că am ieșit din sfera de confort, pentru că asta mi-am dorit: să mi se traseze o direcție.

8. Care crezi că a fost cel mai important lucru pe care l-ai învățat?

Nu un lucru, ci felul de a gândi, best practices și design patterns.

9. (de la sesiunile de curs) Îți amintești în mod deosebit de…

Viorel :). Prietenul și colegul meu, de la Școala Informală de IT  și de la muncă. El mi-a demonstrat cum poate persevera și evolua o persoană care are motivație și își dorește ceva cu totul nou.

Din experiența lui Rami Hamati

Cea mai mare frică a fost: Să nu fiu solicitat la un interviu de angajare.

Motto-ul după care te ghidezi: Satisfacţia rezidă în efort, nu în realizare, efortul total înseamnă satisfacţia totală.

Motivația perseverenței de a învăța este: Dorința de a fi mai bun ca ieri.


Povestea ta de succes e la un click distanță: 

Contacts

Ecole School was founded in 1998 as a business career school in Manhattan.