Aplicații care pot digitaliza orașele din România vor lua naștere la Challenge Accepted SmartHack
Soluții inteligente digitale pentru orașe smart, sustenabile și sigure vor fi dezvoltate la hackathon-ul Challenge Accepted SmartHack, timp de 3 zile, între 17 și 19 iunie 2022. Sub deviza, „pregătim lumea digitală”, deschidem înscrierile la cea de-a VIII-a ediție a maratonului de codare pe care îl organizăm an de an, pentru a găsi soluții tech la probleme actuale cu care oamenii se confruntă în viața de zi cu zi.
În prima etapă, orice instituție publică (primărie, spital, școală etc), companie de asigurari sau ONG poate înscrie pe website-ul evenimentului problemele reale cu care societatea sau mediul se confruntă, și care ar putea fi rezolvate prin intermediul soluțiilor digitale.
O comisie tehnică, formată din experți în domeniul IT & Software, va analiza propunerile primite, pe baza Regulamentului Challenge Accepted, unde criterii precum fezabilitatea și impactul în societate sunt eliminatorii. Proiectele care pot deveni, în 48 de ore de codare continuă, prototipuri de aplicații vor fi admise în competiție și vor deveni „provocări” ale pasionaților de IT participanți la hackathon-ul online din luna iunie 2022.
Vor pune bazele unei țări smart echipe disciplinare formate din specialiști în programare, testare, analiză de business sau altă arie a IT-ului, care au dorința de a schimba lucrurile în mai bine în România, sunt dispuși să se dedice acestei misiuni întru totul timp de 3 zile (vineri, sâmbătă și duminică, între 17 și 19 iunie) și care se pot înscrie, începând de acum, pe website-ul evenimentului.
La fel ca în fiecare an, invităm și seniorii din IT să se implice pentru a schimba, cu adevărat, lucrurile în țară, în calitate de mentori ai echipelor multidisciplinare participante în competiție.
Pe challenge.scoalainformala.ro sunt deschise call-uri atât pentru instituțiile publice (și nu numai), care vor să aducă în competiție nevoile reale pe care le au în acest moment, cât și pentru mentori, și participanți doritori să dea mai departe din experiența lor în comunitatea în care trăiesc.
Challenge Accepted Hackathon România este un eveniment cu tradiție al Școlii informale de IT, susținut de mentorii și comunitatea de alumni, care se implică an de an pentru a schimba lucrurile în mai bine în România, punând în slujba țării timpul și cunoștințele lor. Anul trecut, nu mai puțin de 15 prototipuri de aplicații software au fost create în 3 zile, pentru a debirocratiza și a digitaliza instituțiile publice din țara noastră.
Astăzi, România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană la competitivitate digitală, conform ultimului raport DESI. Dar cum ar fi să producem schimbarea chiar noi, transformând locul unde trăim într-o societate smart? Împreună, hai să punem în slujba comunităților locale avantajele transformării digitale.