PoVești de la Școala informală de IT

 

Sunt 7 ani de când Școala informală de IT schimbă viețile oamenilor în mai bine.
E timpul să le descoperi povestea. Stăm de vorbă cu absolvenți și mentori.

Despre un nou început. Despre încercări și curaj. Despre șanse. Un podcast powered by Școala informală de IT ce te ține conectat la oameni care te inspiră.

Pentru că există o linie de cod care ne face ceea ce suntem.
Se numește ADN, iar al nostru este digital.

#7. Gyusi – Java Developer cu studii umaniste

Veștile și poveștile de azi vin de la Gyusi Szapora, absolvent Java Development. După ce a urmat un liceu cu profil uman și Facultatea de Relații Internaționale, s-a hotărât să intre în IT. Proaspăt tătic, este azi Java Developer și povestește tututor cum s-a schimbat viața lui. Ascultă acest podcast și află:

• ce l-a determinat să se înscrie la Școala informală de IT

• cine au fost mentorii care l-au îndrumat

• unde lucrează astăzi, cum a fost la interviul de angajare și ce oportunități au apărut în viața lui

Nici nu pot să zic «schimbare de carieră». Efectiv, e o schimbare în viață”.

#6. Adi – Pasionat de jocuri, astăzi mentor

#6. Adi – Pasionat de jocuri, astăzi mentor

Veștile și poveștile de azi vin de la Adi Moldovan, omul care aduce experiența celor +10 ani de carieră în industria software, aici, la Școala informală de IT. Descoperă:

cum a ajuns mentor, ce cursuri predă și ce metode speciale folosește
care e diferența dintre mentorat și profesorat
cine poate învăța programare de la zero

Eu m-am făcut programator pentru că voiam să mă joc. A-i învăța pe alții ce înseamnă programare face parte, astăzi, din identitatea mea. Sunt Adi, cel care face programare și care îi învață și pe alții să programeze”.

#5. Sorin – A renunțat la funcția de manager pentru JAVA

#5. Sorin – A renunțat la funcția de manager pentru JAVA

Veștile și poveștile de azi vin de la Sorin Miron, absolvent JAVA. A renunțat la funcția de manager pentru programare, atunci când a decis să se întoarcă la pasiunea lui pentru tehnologie. Nu regretă. Niciun moment. Astăzi are o carieră de succes în IT.

Nu regret, în niciun caz. Știam exact ce am de făcut când m-am înscris la curs. A fost timpul să revin la ce mi-am dorit să fac dintotdeauna. Mi-am asumat acest risc, al schimbării,  pentru că – pur și simplu – simțeam că mă plafonez. Aveam 40 și ceva de ani și veneam de pe o funcție mult mai mare”.

#4. Ioana – Mentor care schimbă vieți

#4. Ioana – Mentor care schimbă vieți

Veștile și poveștile de azi vin de la Ioana Blaga, unul dintre oamenii speciali care schimbă viețile cursanților. Cum ai descrie un mentor de la Școala informală de IT? Exact așa, ca pe Ioana: un om care dă mai departe nu doar experiență, ci și curaj, ambiție, multă încredere. Descoperă, până la finalul podcastului, ce mesaj are pentru tine.

Vreau să cred despre mine că sunt mentorul care e aproape de cursanți. E aspectul la care muncesc întotdeauna: să-i înțeleg și să-i ajut, și să simtă că sunt acolo, dacă nu au înțeles și vor mai multe explicații, dacă vor suport când merg la interviu, să știe că sunt acolo”.

#3. Liana – Fost cursant, astăzi mentor

#3. Liana – Fost cursant, astăzi mentor

Veștile și poveștile de azi vin de la un om special: Liana Chioran. A renunțat la Kinetoterapie pentru Testare Software, acum 7 ani, când s-a înscris la Școala informală de IT. Ne-am reîntâlnit. Liana are o carieră de succes. E azi mentor, iar povestea ei, o lecție de viață. Simplu: da, se poate!

Am renunțat la Kinetoterapie. În momentul în care m-am angajat în IT a fost visul împlinit. Astăzi sunt mentor la cursurile de Intro. Faptul că am absolvit Școala informală de IT îi încurajează foarte mult pe cursanți”.

#2. Viorel – Mentor cu 13 ani de experiență

#2. Viorel – Mentor cu 13 ani de experiență

Experiența, cunoștințele, pasiunea – le transmite mai departe cursanților pe care îi formează. De la Viorel Bota, mentor Intro in IT & .NET Development, vin toate veștile și poveștile de azi. Este omul care aduce experiența celor peste 13 ani de carieră aici, la Școala informală de IT, locul unde crește noi generații de programatori.

Sunt resurse foarte bune de a învăța, dar cred că – prin a ne ajuta unii pe alții – putem face asta mult mai ușor și mai rapid. Mi se pare important să fiu alături de cursanți, să le răspund la întrebări”.

#1. Ianis – Fost teolog, astăzi programator

#1. Ianis – Fost teolog, astăzi programator

Veștile și poveștile de azi vin de la Cristian Ioanin (Ianis), absolvent Web Development. Vei face cunoștință cu omul care a experimentat – de-a lungul vieții sale – schimbări de la cer la pământ, și la propriu, și la figurat. Despre ce înseamnă toate astea și cum și-a găsit el împlinirea în IT, descoperi în acest episod.

Am ajuns să fac ceea ce îmi doream, ceea ce îmi place. Eu mi-am proiectat dorința asta, m-am văzut în viitor făcând asta. Și poate, pur și simplu, este firea umană de a se teme de lucuri noi ”.