IT4KIDS Timișoara (Modulul I) - Școala Informală de IT

IT4KIDS Timișoara (Modulul I)

IT4KIDS Timișoara (Modulul I)

IT4KIDS Timișoara (Modulul I)

Ne jucăm și IT învățăm! 

Cui se adresează?

Ca părinte, conștientizezi impactul tehnologiei în viitor asupra profesiilor clasice și îți dorești pentru copilul tău o educație care ține pasul cu tehnologia? Atunci această oportunitate de învățare pentru copilul tău este de interes pentru tine. Cursul este conceput pentru copiii cu vârsta între 6 – 14 ani, ce vor învăța să folosească responsabil calculatorul, la adevăratul lui potențial. Din utilizatori pasivi ai jocurilor pe calculator, copiii vor deveni mici creatori de jocuri, învățând să programeze de la mentori cu experiență în mari companii de IT și cu abilități pedagogice alese.

Fiecare cursant va avea nevoie de laptopul propriu.

Durata

12 săptămâni – 18 ore – 1.5 ore/ săptămână

(o sesiune săptămânală, sâmbăta)

Dată start: 21 septembrie pentru Grupa 6

Această dată este estimativă și poate suferi mici modificări în funcție de numărul de înscrieri.

Investiție

Investiția necesară pentru a urma acest program este de 210 euro – toate taxele fiind incluse, plătibili în 3 tranșe lunare.

Modalități flexibile de plată

IT4KIDS – Modulul I 

 • Programul educațional IT4KIDS, Modulul I și Modulul II, contribuie la orientarea profesională în viitor a noii generații, prin dezvoltarea abilităților digitale și contactul cu practicieni din mari companii de IT. Află mai multe despre Modulul II.

 

Beneficii și oportunități pentru copilul tău

 • Prin metode de predare adaptate la specificul vârstei, copilul va învăța să utilizeze calculatorul la adevăratul lui potențial, descoperind ce anume stă la baza funcționării lui.
 • Prin îndrumarea mentorului, copilul va dobândi competențe și abilități informatice, explorând noi aplicații și învățând cum să le folosească în mod reponsabil și în scop educativ.
 • Într-un mod distractiv și interactiv, va învăța JavaScript.
 • Cunoștințele despre site-uri și pagini web pe care le va dobândi în timpul cursurilor îl vor ajuta să realizeze singur un mic site web.
 • Într-un mediu dinamic și stimulativ, copilul va învăța despre browsere, tool-uri web, dar și noțiuni ce țin de partea hardware a unui calculator.
 • Folosirea cu responsabilitate a datelor pentru siguranță și protecție, fie că vorbim despre transferul datelor către un prieten și alegerea unor parole sigure, fie că vorbim despre viruși și antiviruși, vor fi subiecte ale unor capitole dedicate.
 • Tehnologia a pătruns deja în toate domeniile de activitate și este în continuă dezvoltare. Acest program educațional contribuie la orientarea profesională în viitor a noii generații, prin dezvoltarea abilităților digitale și contactul cu practicieni din mari companii de IT, care vor deveni mentorii celor mici.

 

Programa de curs

  • Cunoștințe de bază despre folosirea calculatoarelor
  • Cum este construită memoria internă a unui calculator
  • Introducere în algoritmică
  • Introducere în JavaScript
  • Introducere în programare Web
Descarcă programa completă

Mentorii programului IT4KIDS

Andrei Stătescu

Andrei Stătescu

Darius Petrov

Darius Petrov

 

Înscrierile sunt disponibile exclusiv online

Experimentează abordarea practică a Școlii Informale de IT

 

Aplică aici

Unde ne vom întâlni?

Ai nevoie de mai multe informații?

Accesează pagina cu Întrebări Frecvente și găsește răspunsul pe care îl cauți