82581702_470542737171393_8848614622492622848_n

Raluca Moianu

Comunicare în Era Digitală

Detalii

Specialist în: comunicare, jurnalism radio, life coach, consiliere în dezvoltare personală

Ani de experiență: 25

Are o biografie impresionantă, ce o recomandă ca mentor la Școala informală de IT, aici unde îi ajută pe cursanți să își îmbunătățească skill-urile de comunicare și să cunoască instrumentele presei. Raluca Moianu s-a născut în București, dar a crescut în America de Sud. După ce a absolvit Școala de Radio Journalism BBC, a ales radioul.

Și-a început cariera în 1994 la Radio Contact, unde a fost director de programe timp de aproape 10 ani. Primul pas în televiziune l-a făcut la Soti, televiziunea studenților, apoi a lucrat, în paralel cu activitatea din radio, la programele pentru copii de la TVR. Își aduce aminte cu plăcere de primul interviu pentru Radio Contact, cel cu Jacques Yves Cousteau, sau de interviurile pentru Televiziunea Română cu oameni de prestigiu internațional, precum Ricky Martin, Joaquin Cortez, Juan Pablo Montoya ș.a.m.d. . Raluca a fost corespondent pentru Bruxelles, radio BFM Paris și RTL – TVI, iar în 1999 a primit trofeul “Microfonul de aur” pentru cea mai buna voce feminină de radio.

Din anul 2000, numele ei s-a identificat cu o emisiune de succes de la Televiziunea Română: “Iarta-mă”. În 2006 a pus umărul la dezvoltarea Magic FM, unde a fost director de programe până în 2008, atunci când a hotărât să participe la crearea unui nou post de radio, pe format oldies. Între timp, a lansat mai multe audiobook-uri (un CD cu povești pentru copii , compilațiile “Muzica Bucureștilor de altădată”, Povestea Cântecelor de Crăciun, vol 1, 2 și 3). În 2011 a prezentat “Perechea Potrivită” – un dating show la TVR, iar mai apoi emisiunea ”Găsește-mi familia” la Kanal D.

Astăzi, Raluca este trainer la o școală de televiziune, realizator de emisiune radio la Gold FM, life coach și mentor la Școala informală de IT, în cadrul programului educațional ”Comunicare în Era Digitală”.

Fă cunoștință și cu alți mentori