Alecsandru Grigoriu – mentor

Alecsandru Grigoriu

UX Design

Detalii

Experiență: 9 ani +
Specialist în: UX & Product Design

Adeptul principiului „learning by doing”, Alecsandru crede cu tărie că o experiență de învățare de succes se bazează întotdeauna pe comunicarea sinceră dintre fiecare cursant și mentor (și viceversa). Aici, la Școala informală de IT, dă mai departe know-how-ul acumulat în cei peste 9 ani de carieră – într-un mod lipsit de formalități – și expune best & current practices din UX Design în contrast cu cele vechi (de la procese, până la tendințe, surse de inspirație și bune practici pentru a evolua în carieră).

Experiența sa profesională a început ca intern și apoi full-time designer pentru Idegrafo, pe atunci agenție de branding și graphic design. După doar un an, s-a ambiționat și a făcut un shift. A lucrat timp de 8 ani în cadrul companiei Grapefruit – agenție de UX Design & Digital Consulting. Și-a început cariera ca junior designer, iar implicarea sa activă l-a determinat în timp să își asume roluri noi, precum Lead UX pe tot ce înseamnă design în companie, Product Owner pe propriul produs digital intern și Delivery Manager peste toate proiectele Grapefruit. Diversitatea de roluri și felul său analitic de a gândi pe bază de procese l-au determinat să își consolideze pasiunea pentru UX & Product Design. Astăzi activează în domeniu pe cont propriu, în calitate de consultant pentru start-up-uri și companii de IT.

„Mi-am făcut un obicei din a împărtăși cu ceilalți cunoștințele mele. Timp de 10 ani am colaborat cu Facultatea de Informatică (unde mi-am terminat studiile de licență și masterat), predând ore de laborator: de la Web Design & Development, până la Human Computer Interaction. Sunt încrezător în echipa de mentori de la Școala informală de IT, avem know-how-ul și carisma necesară pentru a oferi o experiență de curs reușită”.

Fă cunoștință și cu alți mentori