Există o linie de cod pe care n-o să o uiți vreodată: prima | Meet the Mentors Day

Cluj, toamna 2019: Primul gând de a începe o carieră în IT, primele încercări de a învăța un limbaj de programare, un prim pas de la „Hello, world!” și prima linie de cod: cuvintele se declină, își schimbă forma, dar toate spun aceeași poveste. A unui nou început. Simplu, lipsit de formalități și bariere de comunicare, începutul a fost pe buzele tuturor la Meet the Mentors Day.

Evenimentul Școlii informale de IT, powered by BRD, a devenit o tradiție în Cluj, Iași, Brașov și Timișoara. Pentru că demonstrează, de fiecare dată, că există o linie de cod pe care n-o să o uiți vreodată: prima.

Cu toate datele pentru o întâlnire informală între prieteni, cei 140 de participanți la Meet the Mentors Day din Cluj, 7 septembrie, au povestit deschis și sincer, despre linii de cod care schimbă vieți. Pasionații de IT,  cu studii și meserii în cu totul alte domenii – pentru prima oară –  s-au hotărât să își ofere șansa unui nou început profesional, iar mentorii au adus – în prim plan – experiența din marile companii de IT. Reprezentanți ai companiilor de top din industrie le-au fost alături, cu răspunsuri la întrebarea „De ce să aleg o carieră în IT?”, cu provocări curajoase și detalii din culise.

 

 

 

Atunci când liniile de cod spun povești de viață

 

Un agent de vânzări cu experiență de muncă în Anglia revine în țară pentru a învăța programare. O viitoare mamă s-a hotărât să se reinventeze profesional. Un absolvent dezvoltă un software special pentru ferma tatălui său și duce la un alt nivel o afacere de familie. Un antreprenor dezvoltă un departament IT în firma lui. Aici, la Școala informală de IT, liniile de cod spun întotdeauna o poveste de viață:  că se scrie fie în JAVA, fie în JavaScript, în C# sau C++, în PHP sau Python, reconversia profesională, cu dorințe și temeri, cu efort, încercări și cu pasiune e o experiență reală, curajoasă, prin care nu treci singur. Ci alături de mentori. Când practicieni din IT dau mai departe din pasiune, cunoștințe practice și timp, iar ei inspiră oameni care își schimbă viața,  iau naștere poveștile de curaj și de reușită. Când înveți cu rost, nu pe de rost.

Despre asta e Școala informală de IT, comunitatea din spatele ei și Meet the Mentors Day, evenimentul dedicat pasionaților de tehnologie care cred într-un nou început.

 

 

Învață ceva care te pasionează!

Programe de inițiere, pregătire și specializare în IT

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *