Ce au în comun muzica și programarea? Pasiunea.

Ce au în comun muzica și programarea? Pasiunea, spune Victor absolvent .NET Development

Ce au în comun muzica și programarea? Pasiunea, spune Victor absolvent .NET Development

Ce au în comun muzica și programarea? Pasiunea, spune Victor. Să facă parte dintr-o trupă alături de care să cânte pe mari scene ale lumii a fost visul său de mic copil. La fel și programarea, o pasiune din vremea când era student. A descoperit IT-ul după terminarea liceului, când s-a înscris la Facultatea de Automatizări și Calculatoare. În anul IV, a câștigat cu trupa sa un festival de muzică și a decis să se dedice acesteia. Ani mai târziu, a aflat de Școala Informală de IT. În iarna anului 2016, a devenit unul din cursanții care învățau .NET de la cei mai buni developeri din industrie. Astăzi, la 28 de ani, Victor este programator. Cu chitara în brațe.

Despre cum simțul analitic, energia și dorința permanentă de a învăța lucruri noi împletesc două pasiuni, dar și despre cum a contribuit Școala Informală de IT la îndeplinirea unui vis, povestește chiar Victor, absolvent .NET Web Development.

 

„Am decis că mă fac artist. Următorii 5 ani am fost total rupt de domeniul IT”

 

1. De ce IT?

IT-ul nu mi-a fost străin. Am studiat la Facultatea de Automatizări și Calculatoare, însă am încetat să mai particip la cursuri undeva de prin anul IV. Îmi amintesc că investeam mult timp în programare, studiind acasă, în paralel. În schimb, nu am fost niciodată atras de partea de electronică din facultate, motiv pentru care mi-a fost greu să revin la cursuri. Am câștigat cu trupa un festival internațional de muzică și artă când eram în anul 4 și am decis. Mă fac artist. Următorii 5 ani am fost total rupt de domeniul IT.

 

2. Ce nu ai învățat în școală, dar ți-ai fi dorit?

Mi s-a părut foarte interesant ce am studiat la facultate în materie de programare. Chiar aș da timpul înapoi pentru a ciuli urechile atunci când se discuta despre paradigme de programare sau sisteme distribuite la cursurile pe care eu le numeam „plictisitoare”. Nu mă plâng, dar e adevărat: puțin mai multă aplicabilitate în facultate ar fi fost utilă.


„Școala Informală de IT mi-a retrezit pasiunea pentru programare”

 

3. Cum ai ajuns la Școala Informală de IT?

Lucram ca Asset Coordinator/Framework Specialist la o companie cunoscută și eram mulțumit și fericit la locul meu de muncă. La un moment dat, am auzit din întâmplare de Școala Informală de IT, despre programele educaționale de Java și .NET. Mi-a retrezit pasiunea pentru programare. There was no way coming back. Am început să învăț .NET la Școala Informală de IT.

 

4. Ce „gust” are acum un început de carieră în IT?

Nu pot descrie buchetul de arome într-un singur gust 🙂 Aș putea spune însă că există o emoție plăcută cu un boost de energie.