Andreea, absolventă a Școlii Informale de IT: Spune „POT” și vei putea

Andreea Anti, absolventă a Școlii Informale de IT: Spune „POT și vei putea”

Andreea Anti, absolventă a Școlii Informale de IT: Spune „POT și vei putea”

La 23 de ani, nu este doar absolventă a Școlii Informale de IT, ci și programator. Îi place să se afle în fața noilor provocări și a demonstrat că acolo unde există ambiție, răbdare și puterea de a te adapta la orice situație, te poți reinventa oricând. Când era copil, și-ar fi dorit, ca atunci când crește mare, să fie croitoreasă. Astăzi, visează să crească în carieră ca Senior Full Stack Developer, o nouă măsură a talentului ei. Iată povestea Andreei, absolventă a programului educațional Web Development, angajată astăzi în domeniul IT.


De la operator call center, la IT 

 

1. De ce IT?

În trecut am activat ca operator call-center. După o perioadă de un an de zile, am decis să mă îndrept spre o carieră în IT, pentru că este un domeniu care oferă multe oportunități de angajare și de dezvoltare profesională. Din dorința de a-mi îmbunătăți cunoștințele în acest domeniu și pentru a învăța de la persoane care cunosc cu adevărat realitățile din piața muncii, m-am înscris la Școala Informală de IT.

 

2. Dacă ar fi să facem câțiva pași înapoi în timp: ce ți-ai fi dorit să devii atunci când erai copil și de ce?

Când eram mică, îmi doream să devin croitoreasă. Mama avea această meserie și mă învăța și pe mine să fac hăinuțe pentru păpuși.

„Sunt mândră că am făcut această alegere. Interviul de angajare nu a fost deloc dificil”


3. Ce „gust” are acum un început de carieră în IT?

Sunt mândră că am făcut această alegere. În fiecare zi învăț lucruri noi. Lucrez la proiecte în care întâmpin diferite provocări, dar care mă ajută să mă autodepășesc în permanență.

 

4. Cum a fost la interviul de angajare?

Interviul de angajare nu a fost deloc dificil. Sfatul meu pentru tine, actualul sau viitorul cursant al Școlii Informale de IT, este să te pregătești foarte bine pentru ceea ce îți dorești să realizezi în carieră și să îți demonstrezi pasiunea atunci când ajungi la interviul de angajare. Asta te va ajuta să nu ai emoții sau rețineri. În plus, la Școala Informală de IT orice oră de curs înseamnă acumularea multor informații utile și punerea lor în practică printr-o diversitate de exerciții.