Generale

Am creat Școala informală de IT în 2013,  împreună cu mentorii Şcolii informale de IT, specialişti cu o vastă experienţă în industria IT, care au un interes autentic pentru inovație, tehnologie și educație. Am luat în considerare cerinţele pieţei, respectiv ale companiilor de IT partenere, și am adus pe piaţa naţională o gamă diversificată de programe educaționale care se bazează pe învăţarea practică, prin metode moderne şi eficiente (inclusiv prin componente de tipul online learning), care țin pasul cu toate evoluțiile din industrie.

Școala informală de IT a devenit locul unde viața oamenilor se schimbă în bine în cele mai mari 7 hub-uri tehnologice din România unde avem săli de curs: București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, dar și în orice alt oraș de pe harta României și în afara granițelor, datorită cursurilor pe care le oferim la distanță.

Mentorii Școlii informale de IT sunt profesioniști care înțeleg cu adevărat toate aspectele muncii reale din IT, de la conducerea unor proiecte și echipe mari, până la colaborarea cu o multitudine clienți de talie internațională. Completat de abilități pedagogice alese, profilul lor îi recomandă pentru a fi mentori de înaltă clasă ai școlii noastre. Ei sunt cei care îi îndrumă, pas cu pas, pe toți pe toți cursanții noștri prin exerciții practice și exemple valoroase din viața lor profesională.

Orice persoană pasionată de tehnologie, cu vârsta minimă de 18 ani, cu un istoric academic bun (universitate sau liceu absolvite), cu sau fără experienţă profesională, poate să fie eligibilă pentru înscrierea la programele educaționale ale Școlii informale de IT. Este nevoie de o gândire structurată, atenţie la detalii, motivaţie puternică de a lucra într-un sector tehnic şi cunoştinţe bune de limba engleză (nivel minim necesar B1). Mai multe detalii despre cerințele specifice pentru a urma un anumit program educațional din oferta Școlii informale de IT, găsești pe pagina de descriere de pe website dedicată acestuia.

Programe educaționale speciale destinate celor cu vârsta până în 18 ani se desfășoară la sediul nostru din Timișoara, după cum urmează:

Și la sediul nostru din Brașov:

* În acest moment, toate programele educaționale, inclusiv cele destinate persoanelor cu vârsta până în 18 ani, se desfășoară la distanță, folosind platforme web care asigură interacțiunea directă (audio & video)  cu mentorii și colegii, în orice moment.

Pe pagina de descriere a programului educațional pe care vrei să îl urmezi vei găsi formularul de înscriere. Durează doar un minut să te înscrii, completând numele, prenumele, adresa de e-mail și numărul tău de telefon.

Data de start diferă pentru fiecare program educațional în parte.

Pe pagina de pe website destinată programului educațional care te interesează, vei găsi informații privind grupa care este în formare și data de start. În momentul în care locurile disponibile din cadrul acelei grupe devin ocupate, se deschid automat înscrierile pentru următoarea grupă, cu o nouă dată de start pentru aceasta.

Așadar, dacă ești hotărât să urmezi cursurile într-o anumită perioadă și este importantă pentru tine data de start, nu sta pe gânduri.

Nu risca să se ocupe locurile, înscrie-te din timp și hai să ne cunoaștem!

Vei avea nevoie de următoarele documente:

 • copie de diploma de BAC (sau copie după ultimul act de studii universitare/ adeverința de studii universitare)
 • copie după certificatul de naștere
 • copie după cartea de identitate
 • copie după certificatul de căsătorie (numai în cazul schimbării numelui)
 • adeverința medicală (în copie sau original) care să arate că ești apt pentru susținerea cursurilor.

Documentele trebuie să ajungă la noi abia după ce ai fost declarat ”ADMIS” la programul educațional.

Ai nevoie doar de o simplă copie / un scan / o poză a cărții de identitate, pe care va trebui să ne-o trimiți abia în momentul în care ai fost declarat „ADMIS” la cursul oferit la distanță.

Nu-ți face griji! Toți cei pasionați de tehnologie și cu dorință de a învăța au oportunitatea de a se înscrie la programele noastre educaționale. Bineînțeles, calendarul este stabilit în prealabil în funcție de fiecare disciplină în parte și depinde de mai mulți factori, precum: disponibilitatea mentorilor, disponibilitatea sălilor de curs, și mai ales de cerințele pieței. Cel mai frecvent deschidem înscrierile pentru o nouă grupă de cursanți lunar sau o dată la două luni.Tot ce trebuie să faci este să fii cu un ochi pe site! 🙂

Toate informațiile specifice fiecărui program educațional (inclusiv data de start) sunt publicate și actualizate constant pe pagina sa de descriere de pe website.

După completarea formularului online, în maxim 3 zile lucrătoare te contactăm noi și îți oferim toate detaliile cu privire la procesul de selecție dedicat programului educațional la care tocmai te-ai înscris. Îți va fi creat un cont personal pe platforma Școlii informale de IT și vei primi invitația de a completa un chestionar de auto-evaluare online. Testul este în limba engleză și este contra-timp. Acest pas este foarte important, în primul rând pentru tine, dar și pentru noi.

Tu îți vei putea face o autoevaluare, iar noi vom înțelege nivelul tău actual de cunoștințe, astfel încât să ne asigurăm că profilul tău este potrivit pentru programul educațional pe care l-ai ales și, implicit, pentru o viitoare carieră în acest domeniu. Procesul de selecție este absolut gratuit pentru tine.

Pentru anumite programe (cele de Pregătire și Specializare) va avea loc, după auto-evaluare, și un dialog cu unul dintre reprezentanții noștri. Vom folosi platforma online Zoom, pentru a ne cunoaște mai bine: vom discuta despre cunoștințele tale actuale și planurile de viitor, pentru a ne alinia așteptările.

În cadrul discuției, povestim despre trecutul tău profesional și educațional, fiind urmărite următoarele aspecte:

 • Identificarea abilităţilor şi competenţelor preformate, care să fie compatibile cu cerințele din mediul IT;
 • Motivaţia personală de a face o schimbare în carieră;
 • Cunoştinţele de limba engleză – nivel minim B1, necesar pentru promovare.

Logistică

Îți urăm „Bun Venit!”, aici unde îți oferim tot contextul ca pasiunea ta pentru tehnologie să se transforme în carieră și îți pregătim contractul de studii. Pentru acest ultim pas, te vom contacta și vom oferi toate informațiile cu privire la semnarea electronică a contractului.

Programele educaționale pot să dureze între 4 săptămâni (1 lună)  – 20 de săptămâni (5 luni) în funcție de complexitatea tehnologiei studiate.

Sesiunile de curs au loc de regulă după-masa, după ora 18:00 şi/sau în week-end.

În această situaţie, sesiunea de curs va fi amânată și se va susține ulterior după un program stabilit de comun acord cu mentorul.

Da, la absolvirea cu succes a oricărui program educațional din oferta Școlii informale de IT (acreditat sau neacreditat) sau a unui curs exclusiv la distanță, vei primi un certificat de participare emis de către EI (Educație Informală SA).  

În urma absolvirii cu succes a programelor educaționale acreditate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Educației Naționale din România, vei primi și un certificat de absolvire emis de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC). 

Dincolo de aceste aspecte, Școala informală de IT a reușit să creeze cadrul educațional pentru ca oamenii să învețe „pe bune”, nu doar pentru a obține diplome. Schimbăm paradigma clasică de învățare și, prin aceasta, viața cursanților noștri (și a familiilor acestora), care primesc șanse reale pentru un nou început profesional. Programele noastre permit accesul cursanților la profesioniști din industrie, practicieni și nu teoreticieni, care transmit know-how-ul și pasiunea lor prin fiecare sesiune.

Certificatul (emis de ANC sau de Educație Informală S.A) se acordă pe baza unor evaluări periodice / finale. Evaluarea finală constă într-un test de verificare a cunoștințelor și/ sau un proiect, care va fi prezentat în fața mentorilor și a colegilor, în funcție de disciplina studiată.

Cei care promovează aceste evaluări se pot califica automat pentru susținerea unui program mai avansat în cadrul Școlii informale de IT, dacă își doresc acest lucru, fără a mai trece prin toate etapele procesului de selecție.

Dincolo de aceste aspecte, Școala informală de IT a reușit să creeze cadrul educațional pentru ca oamenii să învețe „pe bune”, nu doar pentru a obține diplome de hârtie. Schimbăm paradigma clasică de învățare și, prin aceasta, viața cursanților noștri (și a familiilor acestora), care primesc șanse reale pentru un nou început profesional. Programele noastre permit accesul cursanților la profesioniști din industrie, practicieni și nu teoreticieni, care transmit know-how-ul și pasiunea lor prin fiecare sesiune de curs.

Mai mult decât simple cursuri, Școala informală de IT pune la dispoziția persoanelor care vor să se reinventeze profesional și să evolueze personal sau să avanseze în carieră programe educaționale conectate la realitățile industriei. În cei 7 ani de la momentul lansării Școlii informale de IT, gradul de angajabilitate al absolvenților atinge peste 80%.

Pentru cei interesați de titulatura oficială a calificării obținute prin programele educaționale acreditate, iată toate detaliile:

 • Tip curs: Specializare
 • COR: 351201
 • Ocupația: Programator ajutor

Investiția în formarea ta diferă în funcție de orașul în care au loc cursurile și durata programului la care aplici. Mai multe detalii despre investiția necesară, vei găsi pe pagina fiecărui program educațional în parte.

Și nouă ne plac lucrurile simplificate și eficiente. Îți oferim posibilitatea să plătești online!

Pentru că suntem o școală modernă, care pune preț pe timpul cursanților săi, am investit resurse în a digitaliza și a facilita cât mai mult procesul plății. Așadar, metoda optimă, cea mai rapidă și sigură pe care o punem la îndemâna cursanților este reprezentată de plata online a contravalorii programului educațional.

Rămân, însă, active și instrumentele clasice, reprezentate de plata tranșelor lunare prin transfer bancar / virament sau prin depunere directă în contul nostru, la oricare dintre unitățile Băncii Transilvania din țară.

**Prima tranșă se achită la începutul programului educațional, în lei, la cursul oficial din data plăţii.

**Procesul de selecție nu implică niciun fel de costuri din partea candidaților. Oferim un feedback obiectiv, critic și ferm, investind timp și resurse, din ambiția de a selecta profilele cele mai compatibile cu industria IT, pentru a ne asigura de un proces de învățare 100% eficient. Astfel, prima rată se achită abia în momentul în care candidatul este declarat admis.

Programe

În acest moment absolut toate programele educaționale oferite de Școala informală de IT se desfășoară în spațiul virtual, din grija noastră pentru tine.

Da! Am hotărât să aducem experiența care ne-a oferit recunoașterea de „Cea mai ambițioasă platformă de educație non-formală și reconversie profesională din România, lider în domeniul educației alternative” și în spațiul virtual. Școala informală de IT a devenit locul unde viața oamenilor se schimbă în bine în cele mai mari 7 hub-uri tehnologice din România: București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara, în ultimii 7 ani.

Am venit în întâmpinarea celor nu se află în locațiile unde ne desfășurăm activitatea, dar își doresc să învețe IT alături de noi, cu o gamă de cursuri exclusiv la distanță. Ne-am diversificat oferta de studii, pentru a schimba paradigma clasică de învățare și în mediul de educație online.

Cursurile exclusiv la distanță se vor desfășura permanent în format interactiv online. Înveți de oriunde. Tot timpul. Poți deveni cursant al Școlii informale de IT din orice oraș sau din orice țară, indiferent unde locuiești. Interacționezi (audio & vizual) cu mentorii și colegii tăi, prin platformele web. 

Programele educaționale standard din cele mai mari 7 hub-uri tehnologice din România: București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara se vor relua în format fizic, în sala de curs, începând cu luna octombrie 2020.

Cursurile exclusiv la distanță urmează o curriculă special concepută pentru cursanții ce își doresc să obțină certificări internaționale și au nevoie de un cadru ideal pentru învățare. Alături de mentori practicieni cu experiență vastă în IT, pe baza programei, cursanții vor acoperi toate noțiunile examinate de centrele autorizate în certificări internaționale.

Programele educaționale standard permit obținerea certificatelor de absolvire emise de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC).

Dincolo de aceste aspecte, Școala informală de IT a reușit să creeze cadrul educațional pentru ca oamenii să  învețe „pe bune”, indiferent de mediu: online sau offline. Aducem împreună mentori practicieni din IT cu experiență în plan internațional & național și cursanți dornici să se reinventeze profesional, să evolueze personal sau să avanseze în carieră și le punem la dispoziție un mix de bune practici avansate de educație alternativă.

Structura cursurilor are în vedere cel mai important aspect pentru domeniul IT: practica. Fiecare program a fost construit împreună cu mentorii noștri experimentaţi şi pune accent pe:

 • Întâlniri virtuale săptămânale face-to-face cu mentorii – 5h/ săptămână (în acest moment, prin intermediul platformei Zoom)

Da, există anumite programe educaționale concepute special pentru persoanele care au zero experiență în acest domeniu. Intro in IT, de exemplu, te ajută să faci primii pași. Cu ajutorul mentorilor, descoperi conceptele de bază din programare și testare, absolut necesare pentru a te orienta spre o carieră în IT.

Pentru a dobândi abilități și cunoștințe de bază necesare celor care își doresc să urmeze o carieră în IT, le recomandăm cursanților, celor care nu au niciun fel de experiență în domeniu, programul de Intro in IT. În cadrul acestui program educațional dedicat începătorilor, fiecare participant poate afla ceea ce îi place, ca mai apoi să se poată îndrepta foarte specific spre acea zonă prin accesarea ulterioară a unui program de pregătire.

Programul educațional de Intro in IT te ajută să pornești pe acest drum de la zero și reprezintă premisa perfectă pentru o specializare ulterioară. Fiecare cursant va fi îndrumat și mentorat de mentorii noștri experimentați, iar la final va primi o recomandare personalizată legată de zona în care se poate îndrepta mai departe: testare sau programare.

Școala informală de IT organizează și programe educaționale acreditate de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, emise de Autoritatea Națională pentru Calificări, pentru a răspunde cererii cursanților care își doresc un astfel de document oficial.

Vei ști dacă un anumit program educațional este acreditat sau nu, accesând pagina sa de descriere de pe website.

Școala informală de IT este și va rămâne o instituție de educație alternativă. În continuare credem că cea mai importantă formă de atestare este recunoașterea din partea firmelor din domeniul IT de care ne bucurăm, indiferent de diplomele emise. Cunoștințele tehnice acumulate prin exercițiu practic care urmează curricula actualizată conform ultimelor cerințe din industrie, precum și sesiunile de soft-skills prin care cursanții își însușesc bune practici și deprinderi necesare pentru a promova cu brio interviul de angajare, formează profilul unui candidat cu șanse foarte mari de a se exprima cu succes într-o carieră în domeniu.

Intro in IT este un program educațional conceput special pentru cei care își doresc să își reinventeze cariera, dar nu au cunoștințe fundamentale din domeniul IT. Acesta se adresează cursanților pasionați de tehnologie, cu experiență și studii în alte domenii profesionale (indiferent de tipul industriei), care își doresc să acumuleze noțiuni introductive din sfera IT-ului. Toți cursanții vor fi îndrumați, pas cu pas, de mentorii lor, care le vor oferi la final o recomandare personalizată referitoare la următorul pas pe care l-ar putea face pentru o viitoare carieră în IT: testare software sau programare, în funcție de evoluția din timpul cursurilor.

Acest program de inițiere este menit exclusiv să creeze cadrul de cunoaștere necesar accesării altor discipline mai complexe, precum programele educaționale de pregătire.

Sigura diferență constă în tipul de examinare și tipul diplomelor obținute la final. Absolut toate programele din oferta educațională a Școlii informale de IT urmează o curriculă concepută în acord cu cerințele companiilor angajatoare din industria IT și sunt susținute de mentori practicieni cu o vastă experiență pe piața muncii din IT. Ținem permanent pasul cu realitățile industriei și ne axăm pe o abordare practică, prin care cursanții exersează, acasă și în sala de curs, toate informațiile primite.

La absolvirea cu succes a unui program educațional acreditat de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, vei obține un certificat de absolvire emis de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC) și un certificat de participare emis de către EI (Educație Informală SA).

La absolvirea cu succes a unui program educațional neacreditat, vei obține un certificat de participare emis de către EI (Educație Informală SA).