Există o linie de cod care a unit satele României

Există o linie de cod care a unit satele României. Școala Informală de IT și harta lui Peter Hurley

Există o linie de cod care a unit satele României. Școala Informală de IT și harta lui Peter Hurley

Anul Centenarului Marii Uniri, 2018. Misiunea de a aduce împreună comunitățile rurale din întreaga țară are un nume, atunci când Peter din Irlanda îi cheamă să se prindă în aceeași horă pe toți locuitorii de pe aceeași hartă: „Satele Unite ale României.

Peter e „irlandezul din Maramureș”, așa cum îi place să se prezinte, care a ajuns în România la 26 de ani, „a poposit și n-a mai plecat”, pentru că tabloului atât de viu și mișcător al vieții rurale autentice, el i-a dedicat timpul, interesul, energia și grija sa de a nu se pierde.

 

<<Poate nu știm „cum”, nu știm „unde”, dar mai ales, nu prea știm „ce” – despre ce este vorba, de ce este important, de ce o să ne lipsească atât de mult când o vom pierde… pentru că este o identitate vie>>. Plecând de aici, sunt ani deja de când Peter face pași mărunți. Pe „Drumul Lung spre Cimitirul Vesel” l-a început în 2010, un festival menit să trezească emoția, atenția și dorința de a prețui cultura tradițională.  În 2016, unea satele Maramureșului, în 2018 , toate comunitățile rurale românești de pe aceeași hartă.

 

 

Harta lui Peter Hurley și Hackathon-ul Școlii Informale de IT

Challenge Accepted!

Ediția a IV-a, aprilie 2018. Misiunea de a schimba lumea prin tehnologie are un nume, atunci când un maraton de codare se dedică exclusiv dorinței de a soluționa nevoile din medicină, educație și societate, semnalate în jur: Challenge Accepted.

Provocarea lansată de Școala Informală de IT a dus mai departe tradiția, prin cea de-a patra ediție a evenimentului, într-un format inovativ care anunța 48 de ore de codare continuă, menite să aducă un impact pozitiv uriaș în viețile oamenilor.

Cu toate datele pentru o întâlnire lipsită de formalități, cei 80 de participanți la hackathon-ul Școlii Informale de IT, oameni inspirați și pasionați de IT din întreaga țară, pregătiți să răspundă unor provocări curajoase, au făcut cunoștință cu Peter. Și Peter cu noi.

 

De ce virtual, și nu numai pentru că suntem pasionați de tehnologie, aflați din materialul video:

 

„Poate ne faceți un cadou de nuntă frumos prin munca voastră. Dar indiferent ce alegeți să faceți astăzi, să fie de bun folos”.

click pentru a viziona filmul despre care vorbește Peter

 

Și, așa, provocarea a fost acceptată. Cu dăruire, și-au dedicat cunoștințele, expertiza și pasiunea una din cele 10 echipe multidisciplinare de la Challenge Accepted – Hackathon, pentru a da naștere, în doar 48 de ore de codare, MVP-ului. „De bun folos”, și ceea ce a urmat.

 

„Mă simt de parcă am absolvit și eu Școala Informală de IT! Am învățat foarte mult”