Hai să faci cunoștință cu Andreea!
A terminat Facultatea de Business (licență și master) și, după aproape 5 ani în vânzări, a căutat o altă cale spre succes. Convinsă că orice se poate învăța, dacă îți dorești și muncești pentru asta, astăzi se bucură să-și vadă visul împlinit.
Andreea Plesea face parte dintr-o echipă de testare din cadrul unei cunoscute firme de IT și spune că „e fantastic să vezi de câtă energie pozitivă ești înconjurat în IT”. Acceptă cu zâmbetul pe buze provocările fiecărei zile și lucrează cu drag acolo unde „oamenii sunt deschiși, gata să te ajute oricând și veseli”, ceea ce „e un supermotiv să îți dorești să lucrezi înconjurat de astfel de persoane”.
Povestește cu entuziasm despre experiența la Școala Informală de IT și garantează tuturor că „în IT, sunt perspective foarte bune de a-ți consolida o carieră, de a crește și de a te dezvolta, atât personal cât și profesional”.
Mi se pare fantastic cum astăzi lucrezi pe un post de vânzări, și, în doar câteva luni…ești integrat și acceptat în lumea IT-ului!
1. Cum ai luat decizia de a-ți schimba total cariera?
Am lucrat aproape 5 ani în vânzări (publicitate și domenii conexe), iar în vara anului trecut, am auzit despre Școala Informală de ITde la o colegă de serviciu. Era atât de încântată că a fost admisă la unul dintre programele Școlii, încât a convins încă o colegă de a noastră să se înscrie! Au început amândouă același program de pregătire și au fost foarte mulțumite de desfășurarea sesiunilor de curs.
Pe moment, mi-a trecut prin cap să accept și eu provocarea. Însă mi-a scăpat gândul. Între timp, mi-am schimbat job-ul, am încercat în alt domeniu, a fost ok o perioadă… Până într-o zi, când m-am hotărât că nu mai vreau să lucrez în vânzări. Atunci am intrat pe site-ul Școlii și… surpriză! Urmau înscrierile. Am aplicat în aceeași zi!
2. De ce ai ales Școala Informală de IT?
Motivele ar fi extrem de multe. În principal, datorită lucrurilor pozitive pe care le-am auzit și pe care le-am citit despre Școală. În plus, cunoșteam deja persoane care au urmat modulul de Software Testing, au muncit, au învățat și s-au angajat foarte repede în domeniu.
Școala Informală de IT îți oferă o oportunitate imensă. Îți poți schimba cariera radical, foarte repede! Mi se pare fantastic cum astăzi lucrezi pe un post de vânzări, și în doar câteva luni ești integrat și acceptat în lumea IT-ului!
La nici o lună de la absolvire, m-am angajat la o cunoscută firmă de IT din Cluj!
3. Cum te-a ajutat experiența celor 16 săptămâni de pregătire?
Mindset-ul și vocabularul – sunt două dintre cele mai importante schimbări pe care le-am văzut la mine, încă de la prima sesiune de pregătire! Felul de a gândi și de a analiza diferite situații și soluții sunt lucruri pe care le-am aplicat în viața de zi de zi, de multe ori fără a conștientiza că sunt deprinderi însușite în cadrul Școlii.
Pot spune, fără dar și poate, că după ce participi la Școala Informală de IT, indiferent de programul educațional ales, începi să vezi lumea cu alți ochi: ai încredere că în viață se poate realiza orice, dacă îți dorești îndeajuns de mult. Ca atare, la nici o lună de la absolvire, mi-am schimbat cariera. Sunt angajată la o cunoscută firmă de IT din Cluj!
4. Cum a fost la interviul de angajare?
Interviul de angajare a fost foarte diferit față de restul interviurilor pe care le-am susținut în alte domenii. Într-o atmosferă degajată și fără așteptări setate, interviul a fost prezentat ca o discuție deschisă, de cunoaștere și de prezentare reciprocă. Am plecat de la interviu cu zâmbetul pe buze și cu un feeling foarte fain!
Ce m-a ajutat? Nu pot spune că la Școala Informală de IT am învățat „rețete” care să asigure reușita. În schimb, mi-am format un anumit „mindset”. Informațiile practice și ajutorul primit din partea mentorilor și-au adus contribuția asupra modului în care s-a desfășurat interviul: calm, relaxat, argumentat.
Experiența la Școala Informală de IT a fost exact ce aveam nevoie pentru a înțelege ce mă așteaptă într-o firmă de IT
5. Cea mai mare provocare?
Timpul! A fost o provocare să mă organizez în așa fel încât să am timp pentru tot ce îmi doream să fac. Așa cum știm cu toții, când ai un job, ești foarte solicitat în timpul zilei. A fost dificil ca în puținele ore din zi rămase, să reușesc să adun energie și răbdare pentru ceva nou de citit. Dar totuși, tot ce-mi propuneam în timpul săptămânii cu mentorul, reușeam să parcurg. Exersam cu drag și dorință de a învăța, nu doar pentru că aveam teme de casă.
6. Explică celor care citesc acest interviu ce se întâmplă de fapt la Școala Informală de IT.
La Școala Informală de IT se întâmplă o experiență total diferită față de ceea ce se întâmplă în oricare alte săli de curs din mediile tradiționale de învățare. Atmosfera este una informală, se pune accent pe sharing de informație, se explică proceduri de lucru și se imită cu succes mediul real de lucru dintr-o companie de IT.
Profesioniști cu o bogată experiență în companii cunoscute din IT, te mentorează pas cu pas. În echipe, se trece prin toate fazele unui proiect (!citește despre Challenge Accepted) și se lucrează la aplicații în mod și timp real. De exemplu, noi am testat efectiv varianta Beta pentru o aplicație, cu toate instrumentele necesare și cu feedback. Pot spune că experiența la Școala Informală de IT a fost exact ce aveam nevoie pentru a înțelege ce mă așteaptă într-o firmă de IT.
Mesajul Andreei pentru cititor:
„Îți dorești o schimbare? Și ție ți-ar plăcea să treci printr-o experiență ca cea pe care am descris-o în acest interviu? Atunci… nu mai sta pe gânduri, încearcă! Sunt sigură că vei avea parte de consiliere în alegerea celei mai bune decizii pentru tine. Trebuie să știi că partea de testare care urmează după înscriere este foarte importantă. Atunci îți vei putea da seama dacă este sau nu pentru tine ceea ce se întâmplă în cadrul Școlii Informale de IT! Mult succes!”