Școala informală de IT

Andreea Anti, absolventă a Școlii Informale de IT: Spune „POT și vei putea”

La 23 de ani, nu este doar absolventă a Școlii Informale de IT, ci și programator. Îi place să se afle în fața noilor provocări și a demonstrat că acolo unde există ambiție, răbdare și puterea de a te adapta la orice situație, te poți reinventa oricând. Când era copil, și-ar fi dorit, ca atunci când crește mare, să fie croitoreasă. Astăzi, visează să crească în carieră ca Senior Full Stack Developer, o nouă măsură a talentului ei. Iată povestea Andreei, absolventă a programului educațional Web Development, angajată astăzi în domeniul IT.


De la operator call center, la IT 

1. De ce IT?

În trecut am activat ca operator call-center. După o perioadă de un an de zile, am decis să mă îndrept spre o carieră în IT, pentru că este un domeniu care oferă multe oportunități de angajare și de dezvoltare profesională. Din dorința de a-mi îmbunătăți cunoștințele în acest domeniu și pentru a învăța de la persoane care cunosc cu adevărat realitățile din piața muncii, m-am înscris la Școala Informală de IT.

2. Dacă ar fi să facem câțiva pași înapoi în timp: ce ți-ai fi dorit să devii atunci când erai copil și de ce?

Când eram mică, îmi doream să devin croitoreasă. Mama avea această meserie și mă învăța și pe mine să fac hăinuțe pentru păpuși.

Sunt mândră că am făcut această alegere. Interviul de angajare nu a fost deloc dificil

3. Ce „gust” are acum un început de carieră în IT?

Sunt mândră că am făcut această alegere. În fiecare zi învăț lucruri noi. Lucrez la proiecte în care întâmpin diferite provocări, dar care mă ajută să mă autodepășesc în permanență.

4. Cum a fost la interviul de angajare?

Interviul de angajare nu a fost deloc dificil. Sfatul meu pentru tine, actualul sau viitorul cursant al Școlii Informale de IT, este să te pregătești foarte bine pentru ceea ce îți dorești să realizezi în carieră și să îți demonstrezi pasiunea atunci când ajungi la interviul de angajare. Asta te va ajuta să nu ai emoții sau rețineri. În plus, la Școala Informală de IT orice oră de curs înseamnă acumularea multor informații utile și punerea lor în practică printr-o diversitate de exerciții.

5. De ce Web Development?

Am fost atrasă încă de la început de ideea de a dezvolta singură aplicații cu diverse funcționalități. Și acum îmi amintesc cu plăcere de workshop-urile pentru proiectul final de la Școala Informală de IT, unde am exersat practic dezvoltarea aplicațiilor.

6. Cea mai mare frică a fost …. 

Să nu-mi găsesc un job din cauza lipsei de experiență.

7. Să ne imaginăm că suntem în 2025. Unde te vezi, profesional vorbind?

Senior Full Stack Developer.

8. Motivația perseverenței de a învăța este…

Dorința de a avea o carieră de succes.

Mai multe despre Andreea

Ce te diferențiază de ceilalți: ambiția, răbdarea, adaptarea la orice situație

Motto-ul după care te ghidezi: Spune “POT” și vei putea!

Dintre pasiunile tale, fac parte: călătoriile, fotografia și sportul


Îți dorești o carieră în IT?

Tu alegi de unde începi:

Contacts

Ecole School was founded in 1998 as a business career school in Manhattan.