Școala informală de IT

Cum să faci Job Hunting?

Data de start: 21 noiembrie 2022

150€ preț total

2 săptămâni • 5 ore • 2,5 ore / săptămână

2 zile / săptămână • 17:00 (sesiunile de grup) • orar de comun acord pentru întâlnirile 1:1

Cui se adresează workshop-ul “Cum să faci Job Hunting?” ?

Dacă te întrebi cum te poți face vizibil în fața angajatorilor din IT sau de ce nu ai fost (încă) invitat la interviuri și vrei să înveți să faci un CV care să atragă atenția în recrutorilor în primele 6 secunde de citire, ai ajuns în locul potrivit. Acest workshop de pregătire pentru angajare se adresează celor care vor să învețe cum să creeze o strategie de căutare a unui loc de muncă, în acord cu planul lor de carieră, pe care vor învăța să îl dezvolte de la experți în HR, care au intermediat angajarea a sute de candidați în IT.

 

Cum este structurat acest workshop?

 2 sesiuni de grup

  2 sesiuni de coaching one to one

✓ Conexiune stabilă de Internet
✓ Laptop sau desktop
✓ Webcam
✓ Căști cu microfon
✓ Opțional: 2 monitoare (sau un monitor și un TV conectat prin cablu HDMI)

  • Cum să îți faci un CV care să atragă atenția recrutorilor în primele 6 minute de la citirea lui și cum să te faci vizibil în fața angajatorilor din IT.
  • Cum să îți pui în valoare profilul de candidat, printr-un inventar de skills și personality traits, și cum să comunici atuu-urile tale într-un interviu de angajare.
  • Cum să (îți) răspunzi la întrebarea „Unde te vezi peste 5 ani?”, cum să îți faci un plan real de carieră și cum să te organizezi (financiar, mental, moral), ca să îl duci la îndeplinire.
  • Cum să acționezi astfel încât să nu mai fii nevoit să îți pui întrebări, precum „Dacă ceilalți sunt mai buni ca mine?”, „Dacă fac ceva greșit?”, „Ce să zic la interviu?” sau „De ce nu m-a sunat niciun angajator?”.
  • Cum funcționează platformele de job-uri, dar și ce tehnici folosesc recruiterii din IT, pentru a identifica cei mai potriviți candidați pentru rolurile deschise.
  • Cum funcționează algoritmul LinkedIn, cea mai extinsă rețea profesională din lume, și cum îți poți optimiza profilul pentru a atrage atenția recrutorilor.
  • Cum să te prezinți la un interviu de angajare, care sunt acele tips & tricks de care merită să ții cont și cum să „te vinzi” în doar 15 secunde.
  • Cum să identifici riscurile reale ale meseriei pe care ți-ai ales-o și ce să faci ca să le previi și să nu te afecteze în dezvoltarea ta personală.

De ce să urmezi workshop-ul “Cum să faci Job Hunting?” la Școala informală de IT?

Workshop-ul de pregătire pentru angajare este creat de Școala informală de IT în colaborare cu Școala de HR și aplică metodologia Career Reframing creată de Andra Pintican, Specialist HR cu peste 12 ani de experiență, ce a consiliat și a angajat în diverse domenii, inclusiv IT, nu mai puțin de 4000 de persoane. În cele două săptămâni, vei trece printr-un proces complet de înțelegere și de adaptare la specificul pieței muncii din România și vei primi instrumente practice, prin care să te faci vizibil în fața angajatorilor de IT în doar câteva secunde. Workshop-ul este susținut de echipa de consilieri de carieră de la Școala de HR.

Mentorii de la care vei învăța

Andra Pintican

Florina Cioagă

https://erp.scoalainformala.ro/#/courses/1179/info