Tema lunii mai: noi începuturi pentru absolvenții și cursanții Școlii

Tema lunii mai: noi începuturi pentru cursanții și absolvenții Școlii Informale de IT

Tema lunii mai: noi începuturi pentru cursanții și absolvenții Școlii Informale de IT

Ne-am dat întâlnire din nou! În 6 mai, cu cele mai noi generații de absolvenți și cu cei care au pășit pentru prima dată pe băncile Școlii.

În ultimele luni, au învățat Java Development, .NET Web Development, Software Testing, Test Automation sau au asimilat primele noțiuni din domeniu la Intro in IT. Experiența Școlii a însemnat pentru fiecare dintre ei deschiderea unui nou drum. Învățarea continuă și astăzi, dar de departe încrederea în forțele proprii pe care au consolidat-o în tot acest timp, face diferența. Fie că au venit din domenii total diferite și și-au propus să își reinventeze cariera, fie că erau deja în IT și și-au dorit să se autodepășească, chiar dacă sunt încă la liceu sau au copii acasă, au reușit. Nu doar și-au propus lucruri mărețe, ci le-au atins și le-au depășit, prin ambiția de a crede într-un nou început.

Ce sfaturi au pentru noii cursanți? „Faceți-vă temele!”


Ultimele 5 generații de absolvenți au predat ștafeta noilor cursanți

Au răspuns pozitiv la toate provocările de învățare pentru a crește. Și-au setat obiective și au depus eforturi pentru a le atinge.

Drumul până la acolo însă, a însemnat pregătire temeinică, disciplină, time management, adaptabilitate și mult exercițiu. Cele mai importante aspecte profesionale și personale implicate în viața de IT-ist le-au aflat de la mentorii lor, care le-au împărtășit din motivație și pasiune. Absolvenții Școlii au demonstrat, pentru încă o dată, că atunci când drive-ul și mentoratul există, rezultatele nu întârzie să apară.

 

Vin dintr-un domeniu care nu are nicio legătură cu IT-ul: peisagistica. Am învățat în aceste luni cât de important este să fii ambițios, să nu renunți niciodată. În această experiență, m-am ghidat după un citat primit de la mentorul nostru: „You can train skills. But you can train attitudine”. Mai departe, îmi doresc să merg în zona de back-end. Așa am primit și recomandarea din partea mentorilor care m-au pregătit, m-au evaluat și m-au îndrumat spre direcția care mi se potrivește.

 Oana, absolventă Intro in IT, și-a descoperit pasiunea pentru programare

 

 

Puneți mult suflet și munciți mult. Oricât de multe impedimente ar apărea, tot timpul sunt modalități prin care să le depășiți. Mulțumesc mentorilor pentru că în momentele în care entuziasmul nostru nu a fost la limitele de sus, i-am avut ca exemplu, ne-au îndrumat permanent și am mers mai departe. Au fost cele mai frumoase și mai interesante luni de până acum din viața mea.

Georgiana, absolventă Software Testing, s-a angajat în IT din timpul cursurilor