Voi sunteți cei despre care am crezut că puteți și nu ne-am înșelat niciun moment - Școala Informală de IT

Voi sunteți cei despre care am crezut că puteți și nu ne-am înșelat niciun moment

Voi sunteți cei despre care am crezut că puteți și nu ne-am înșelat niciun moment

Început al primăverii, început de carieră. La Școala Informală de IT orice început este însoțit de motivație și dorință de a învăța. În acea lună a anului în care „începutul” este pe buzele tuturor, ne-am reunit cu absolvenții și noii cursanți ai Școlii Informale de IT. 18 martie a fost ca oricând:  despre drumuri care se deschid și dorințe care încep să se împlinească prin ambiția de a crede într-un nou început.

Simplu, deschis, sincer –  informal – așa a fost și de această dată, dialogul între mentori, absolvenți, noii cursanți și fondatorii Școlii.

Despre cum mentorii, seniori în IT cu o bogată experiență în domeniu au ajuns în acel punct de carieră în care simt nevoia să dea mai departe din pasiunea și cunoștințele lor. Despre cum noii cursanți, oameni cu experiență pe piața muncii în domenii (aproape întotdeauna) radical diferite de IT au un crez la care nu au renunțat: acela de a-și transforma pasiunea pentru tehnologie într-o nouă profesie. Despre cum absolvenții, au răspuns cu determinare și perseverență noilor provocări, fiind cu un pas mai aproape de cariera pe care și-o doresc. Despre cum cei care și-au propus să întoarcă societății ceea ce au primit la un moment dat în cariera lor, au dat naștere Școlii Informale de IT, un mediu în care profesioniștii din IT și oamenii cu potențial spre această dinamică, să poată sta față în față.

O experiență inedită, ca de fiecare dată: cu poveste și energie.

 

Fiecare dintre cursanți a avut câtre 2 contracandidați

Este foarte interesant să vezi lucrurile acestea în toată complexitatea lor. Să vezi mai multe grupe și categorii de oameni, cu un background atât de diferit în spate. Facem un pas înapoi, ne uităm în perspectivă și observăm anumite lucruri care reies în ultimii 3 ani, de când ne-am început activitatea. Fiecare dintre voi, care sunteți în sala aceasta, ați avut câte 2 contracandidați. E o chestie pe care nu știu dacă ați realizat-o. Gradul de admitere în Școală a fost întotdeauna de 40%. Voi sunteți cei despre care am crezut că puteți și cred cu tărie că nu ne-am înșelat niciun moment. 

Răzvan Voica – co-fondator Școala Informală de IT