Ziua Z pentru Challenge Accepted III, prima zi pentru 5 produse implementate de la zero de către cursanți - Școala Informală de IT

Ziua Z pentru Challenge Accepted III, prima zi pentru 5 produse implementate de la zero de către cursanți

Ziua Z pentru Challenge Accepted III, prima zi pentru 5 produse implementate de la zero de către cursanți

Competiția Challenge Accepted, ajunsă la cea de a treia ediție, a dus mai departe tradiția provocărilor lansate de Școala Informală de IT. Ziua Z de această dată a fost 1 Aprilie, și a venit cu o doză impresionantă de perseverență și energie, după o perioadă intensă de învățare și experimentare prin care au trecut cursanții Școlii. Fiecare dintre aceștia a simulat cu succes rolul pe care le vor avea în firmele de IT.

 

 

Sub semnul pasiunii pentru tehnologie și al curiozității, 100 de cursanți din cadrul programelor educaționale Software Testing, development (.NET Web Development, PHP Web Development și Java Development), UX Design, Business Analysis și Project Management au acceptat provocarea. Aceea de a lucra în echipe multidisciplinare pentru un scop comun, de a-și împărți și prioritiza task-urile pentru a munci eficient, de a ridica ștacheta prin automotivare, atunci când s-au simțit depășiți de situații dificile. Provocarea de a trece printr-o primă experiență cât mai apropiată de realitățile industriei, pe care o vor putea expune cu mândrie viitorilor angajatori.

 

Un  exercițiu de comunicare și colaborare, adaptabilitate, organizare și răbdare, implicare. Despre asta a fost Challenge Accepted III. 


La început, a fost ideea

Peste 90% dintre participanți provin dintr-o diversitate de medii total diferite de IT, dar au parcurs cu succes o primă lecție importantă pentru viitoarea lor carieră în această industrie: lucrul contra-timp. Timp de 2 luni, fiecare și-a pus la încercare ambiția, lucrând la transformarea unor simple idei, în aplicații reale. Asta a însemnat comunicare permanentă între membrii echipei, energie investită și consecvență. Toate venite la pachet cu orele de muncă, litri de cafea (de la ora 10 noaptea în sus!) și victoria lui „nu mă dau bătut”.

În luna ianuarie, cursanții au pus pe listă ideile cu potențial de a deveni aplicații, pe care le-au prevalidat împreună cu mentorii și colegii.

 
„Am plecat de la o idee. Nimic altceva: doar o idee. O vorbă foarte bună spune că nu e de ajuns să ai doar o idee bună, ci trebuie să o pui în practică. Așa am și făcut”.

În luna aprilie, aceiași cursanți au prezentat în fața unei audiențe formată din juriul competiției (traineri din cadrul Școlii), reprezentanți HR ai firmelor de IT locale, antreprenori și ceilalți colegi, roadele muncii lor:  proiectele care au luat naștere de la acele simple idei.