Insight-uri din industria IT: programatorii .NET la mare căutare în Cluj

Insight-uri din industria IT: programatorii .NET la mare căutare în Cluj-Napoca

Insight-uri din industria IT: programatorii .NET la mare căutare în Cluj-Napoca

Programator, un renume de carieră sigură în Cluj-Napoca

 

Evoluțiile recente din IT îi oferă jobului de programator un renume de carieră sigură. În timp ce deține cea mai mare pondere de specialiști IT raportată la populația activă, Cluj-Napoca se remarcă printr-o piață competitivă, unde nevoia de specialiști bine-pregătiți în acest domeniu este într-o continuă creștere. „Identificarea candidaților cu un set de aptitudini complexe”, cât și „deficitul de candidați în cadrul procesului de selecție” sunt cele mai mari provocări din procesul de recrutare al companiilor de IT din România, arată Brainspotting, în studiul anual IT&C Talent Map România 2017-2018 (www.brainspotting.ro).

 

Provocările se regăsesc și în orașul universitar cu o foarte mare ofertă de joburi în IT: Cluj-Napoca. Dacă nu știai încă, îți spunem noi: se caută specialiști de toate nivelurile, căci fiecare proiect nou din IT vine cu nevoia de resurse umane: programatori seniori, programatori mid (nivel mediu), dar și juniori, care învață de la cei mai experimentați.

 

 

Nu există suficienți specialiști pentru a absorbi cererea de programatori .NET

 

Unul dintre cei mai mari pionieri din industria IT este Microsoft. Sistemele sale de operare sunt instalate pe un număr impresionat de laptopuri, PC-uri, servere, telefoane, device-uri. În ultimii ani, focusul dezvoltării de aplicații s-a mutat spre Internet și spre tot ce înseamnă operabilitate la distanță. Multitudinea de firme cu clienți din USA care lucrează cu tehnologii Microsoft dictează, astăzi, profilul candidaților la mare căutare în Cluj-Napoca. Poziția de .NET Web Developer (C#) tinde astfel să fie una dintre pozițiile cel mai greu de acoperit, întrucât la acest moment nu există pe piață un număr suficient de specialiști pentru a putea absorbi cererea.

 

 

Cum arată profilul candidatului?

Ca viitor .NET Web Developer, trebuie să punctezi următoarele tehnologii: C#, OOP, HTML, CSS, Javascript, SQL. E un plus să cunoști și un framework, precum ASP.NET MVC.

Marele avantaj este că poți începe să înveți oricând. De la zero.

 

 

La Școala Informală de IT înveți prin exercițiu practic (în echipă și individual), ai acces la exemple reale din experiența în domeniu a mentorilor care te îndrumă pas cu pas și te bucuri de feedback constant. Totul pe baza unei curricule actualizată după cerințele angajatorilor. Pe scurt: acolo unde pasiunea, expertiza și focusul către dinamica industriei se întâlnesc se creează noi povești de succes.

 

Fă parte din noua generație de cursanți