Școala informală de IT

Școala informală de IT, acum și la Sibiu!

Școala informală de IT dă startul înscrierilor la Sibiu, începând cu 25 iulie, pentru primele grupe de cursanți. Având experiența a peste 5000 de absolvenți la nivel național, Școala informală de IT și-a propus, după succesul dovedit în celelalte șase orașe, să pună Sibiul pe harta IT-ului românesc. Înființată în 2013 la Cluj-Napoca, astăzi este prezentă în cele mai mari centre tehnologice din România. Acum, în a 7-a locație de pe hartă, după 7 ani de existență, oferă o șansă reală la un nou început oamenilor din Sibiu, care doresc să se reinventeze profesional și să evolueze personal, să facă o schimbare în carieră.

„Școala informală de IT vine să completeze nevoia de angajați a companiilor de IT. Având deja experiență și contacte în domeniu, am văzut nevoia, cererea de pe piață. Când am decis să deschidem școala și la Sibiu, majoritatea companiilor din oraș voiau să crească numărul angajaților cu 10-15 la sută în perioada următoare. Deși au apărut problemele legate de pandemie, noi am continuat planul de extindere, adaptat la noua situație, și cele mai recente semnale din piață ne indică faptul că sectorul IT își revine” – Cătălin Mihacea, mentor și site manager Școala informală de IT Sibiu.

Experiența care i-a dus titlul de „Cea mai ambițioasă platformă de educație non-formală și reconversie profesională din România, lider în domeniul educației alternative” a ajuns acum și în Sibiu, a șaptea locație unde Școala informală de IT a creat contextul ideal pentru ca oamenii să învețe „pe bune”, nu doar pentru a obține diplome. Școala schimbă paradigma clasică de învățare și, prin aceasta, viața cursanților și a familiilor acestora. E o experiență aparte, axată pe latura practică, printr-un mix training-coaching-mentorat.

Înscrierile la Școala informală de IT se fac exclusiv online. Există mai multe programe educaționale, adaptate la nivelul de cunoștințe al fiecărui cursant. Atât începătorii, care vor să învețe totul de la zero, cât și persoanele cu o direcție clară de carieră, au șansa de a învăța cele mai căutate și moderne tehnologii. Indiferent de curs, programa ține pasul cu cerințele angajatorilor și se adapteaza la evoluția pieței.

„Predăm conceptele, dar în același timp se lucrează foarte mult prin exerciții practice, punem preț de interacțiune, pe lucrul în echipă. Din septembrie vom avea ca metodă de predare blending-teaching, un mix între predarea în sala de curs și online. Ne mândrim că 80% dintre absolvenții noștri sunt angajați în domeniu. Ne diferențiază de alte școli similare experiența foarte vastă a mentorilor și orientarea către cursanți. Accentul se pune pe skill-uri, competențe și responsabilități. Vei reuși în IT, dacă ești pasionat și vrei să faci așa ceva mai departe” Cătălin Mihacea, mentor și site manager Școala informală de IT Sibiu.

Pe fondul situației curente de la nivel global, sesiunile de curs de la Școala informală de IT se desfășoară exclusiv în spațiul virtual până în toamnă, dar își păstrează gradul ridicat de interactivitate.

Școala informală de IT a devenit locul unde viața oamenilor se schimbă în bine în cele mai mari 7 hub-uri tehnologice din România: Sibiu, București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, dar și în orice alt oraș de pe harta României și în afara granițelor, datorită cursurilor la distanță. Lansarea oficială a Școlii informale de IT Sibiu va avea loc miercuri, 22 iulie, de la ora 15:00.