Școala informală de IT

7 întrebări pe care și le pun cei ce vor să învețe RPA, ca să înceapă o carieră în IT

Cum încep o carieră în IT, dacă învăț RPA? Cât de ușor îmi este să învăț acestă tehnologie? Dacă am rezultate bune la curs, ce se va întâmpla? – te-ai întrebat și tu, cu siguranță.

Îți răspund la toate curiozitățile pe care le ai, Mihai (Pantea) și Adi (Popa), specialiști în cadrul companiei UiPath și mentori la Școala informală de IT. Adi și Mihai sunt cei care te vor învăța cum să automatizezi procese în UiPath Studio – produsul companiei recunoscută ca lider mondial al pieței de RPA, ce are ca viziune “un robot pentru fiecare persoană”.

  1. Am potențial de a fi developer dacă…

Ești pasionat de tehnologie, ești curios, muncitor, organizat și perseverent.

  1. De ce să învăț RPA (Robotic Process Automation) Development?

Piața RPA-ului este în plină expansiune, chiar în acest moment, cu un uriaș potențial de adoptare la nivelul companiilor din diferite domenii. Aplicabilitatea RPA în cadrul unei companii nu depinde de mărimea acesteia; un mic SRL poate să își automatizeze flow-uri repetitive lunare, cu un câștig de timp pentru a se concentra pe dezvoltarea afacerii, în timp ce un gigant corporativ va avea un câștig semnificativ în ore de lucru și implicit bani, prin implementarea automatizării folosind RPA. Noi considerăm că RPA-ul reprezintă – cu adevărat – o nouă portiță de intrare în domeniul IT, și va deveni din ce în ce mai atractivă.

Există o oportunitate de implicare de la începutul trendului, care se poate dovedi o bună investitiție pe viitor.

  1. Dacă vreau să intru în IT, învățând RPA, ar trebui să știu că…

E nevoie de multă muncă, nu de talent înnăscut, pentru a deprinde abilitățile de gândire analitică absolut necesare pentru a intra în IT. Și că ai foarte multe oportunități, învățând RPA.

  1. Concret, ce oportunități am? 

RPA este un domeniu nou, care crește cu o viteză uimitoare. Oportunitatea e aceea de a asista din primul rând la această călătorie, de a crește profesional cu aceeași viteză. RPA este o aplicație practică a programării și presupune skill-uri tehnice, dar, în opinia noastră, curba de învățare nu este atât de abruptă, precum cea în cazul învățării unui limbaj clasic de programare.

E foarte important de știut că, în ceea ce privește perspectivele de angajare, cererea pentru profesioniștii RPA e mult mai mare decât oferta curentă în acest moment.

  1. Voi avea rezultate bune la curs dacă…

Pe lângă participarea activă la curs, îți vei dedica timp de studiu individual pentru a rezolva sarcinile săptămânale pe care noi, mentorii, ți le vom asigna în timpul cursului: probleme, proiecte, recapitularea materiei etc. Nu există substituent pentru practică. Ea îți va dezvolta abilitățile necesare, ce te vor conduce la rezultate foarte bune și concrete.

  1. Cea mai mare provocare pentru un „outsider” este…

Să îmbine cunoștințele de business cu gândirea tehnică, un aspect pe care îl vom trata în mod special în cadrul cursului. În plus, noutatea domeniului.

Studiul riguros și atenția la detalii te vor ajuta să depășești orice greutăți vor apărea pe parcurs.

  1. De ce să aleg Școala informală de IT, pentru a învăța RPA, și nu tutorialele de pe Internet?

Cel mai evident motiv este acela că vei avea alături de tine doi mentori experți în RPA, care te vor ghida pas cu pas. Noi am implementat o curriculă prin care îi vom expune pe cursanți la experiențe apropiate de ceea ce developerii de RPA întâlnesc în viața de zi cu zi de la job.

***

Acest program educațional este conceput de Școala informală de IT împreună cu UiPath & Aggranda și îți oferă șansa de a avea o carieră în IT.

Intră în lumea RPA (Robotic Process Automation), o industrie cu o creștere foarte rapidă și cu multe oportunități de angajare.


Ai și alte întrebări? Ni le poți adresa oricând!

cluj@scoalainformala.ro

iasi@scoalainformala.ro

+40 374 494 848


Înscrie-te acum la curs și învață ceva care te pasionează!

https://scoalainformala.ro/program/rpa-development-cluj-napoca/

https://scoalainformala.ro/program/rpa-development-iasi/