Filozofia din spatele Școlii Informale de IT. INTERVIU cu Răzvan Voica

Filozofia din spatele Școlii Informale de IT. INTERVIU cu Răzvan Voica în BuzzNews

Recomandat

Filozofia din spatele Școlii Informale de IT. INTERVIU cu Răzvan Voica în BuzzNews

E foarte probabil să îl auzi spunând „Imaginează-ți ce s-ar întâmpla, dacă am face următoarea chestie!”. Inspirat de experiențe și oameni, crede cu tărie că pasiunea în ceea ce facem ne diferențiază unii de ceilalți. Ani la rând, a condus numeroase echipe și tot la fel de multe procese a implementat în firme pe care le-a avut sau cu care a colaborat. De la programator de sisteme automatizate, programator web, manager de proiect, manager de departament, până la manager de sucursală, este, cu fiecare rol, o confirmare a talentului muncit.

Multivalentul echipei, Răzvan Voica, este unul din fondatorii Școlii Informale de IT.  Se simte împlinit doar în medii în care își poate exprima abilitățile manageriale cu cele tehnice. Steve Jobs vorbea despre “Connecting the dots”. Ei bine, Școala Informală de IT reprezintă exact acest tip de mediu pentru el, despre care, așa cum ne-a obișnuit deja, ar putea vorbi ore întregi.


Pentru a înțelege mai bine conceptul Școlii Informale de IT și contextul în care a apărut ca alternativă la educația clasică,
echipa BuzzNews a stat de vorbă cu Răzvan:

„Dacă aduci oamenii potriviți la un loc, succesul e doar o chestiune de timp. Am ales în rândul mentorilor oameni din industrie, care au format echipe, au condus proiecte mari, au gestionat clienți internaționali, și care înțeleg realitățile IT-ului.

În rândul cursanților, ne-am uitat în primul rând la mindset-ul (mentalitatea) cu care vin spre o astfel de provocare. Le-am spus în față că nu există o baghetă magică pentru a forma un dezvoltator software, ci există atracție naturală pentru un domeniu atât de complex și abstract.”

Citește întreg interviul