La Școala Informală de IT, am aplaudat o nouă generație de absolvenți

Și-a meritat aplauzele încă o generație de absolvenți și noi cursanți

Și-a meritat aplauzele încă o generație de absolvenți și noi cursanți

Văzută de mulți ca o misiune imposibilă, după ani de muncă în domenii distincte de IT, pentru cursanții Școlii Informale de IT, reconversia profesională este o provocare acceptată. Pentru că au demonstrat că au potențial, s-au hotărât să se dedice pasiunii pentru tehnologie și să învețe, pas cu pas, cum să-și construiască o carieră în testare software, development sau project management. Mentorați de traineri care fac performanță în IT și au o vastă experiență în proiecte de amploare, pășesc cu dreptul într-o lume în care învățatul nu se oprește niciodată. Dinamica IT-ului, însă, le dă glas așteptărilor. Fiecare are ambiția de a se reprofila spre o industrie care devine tot mai vibrantă.

 

 

După ce absolvenții au confirmat că cele 4 sau 5 luni de pregătire i-au scos din zona de confort și le-au adus cunoștințe despre care n-ar fi crezut că pot deveni ale lor atât de repede, a venit rândul noilor cursanți să-și pună la încercare perseverența. Așa că valorile în care credem fără dar și poate, colaborarea, pragmatismul și deschiderea, și-au spus cuvântul și în 25 noiembrie 2016. Nu în lumina reflectoarelor, ci într-un cadru informal – așa cum v-am obișnuit deja – ne-am prezentat încă o dată misiunea, am ascultat feed-back-ul celor care au trecut prin acest sprint de carieră și, printr-o repetiție asumată, am reiterat că ușile noastre rămân întotdeauna deschise.


 

Felicitări absolvenților și bun-venit noilor cursanți!

În 25 noiembrie 2016, și-au meritat aplauzele cei care au absolvit programele de Web Development, .NET Development, Software Testing și Inițiere în IT. Experiența trăită la Școala Informală de IT de fiecare dintre aceștia, i-a inspirat pe cei care abia au intrat pe băncile Școlii. Ei sunt cei care au acceptat provocarea de a învăța, la rândul lor: Web Development, ABAP , Software Testing, Software Project Management sau de a face primul pas spre o nouă carieră, familiarizându-se cu noțiunile de bază din IT.

 


 

„Atunci am zis <<A meritat!>>. A fost cea mai bună decizie din viața mea.”

Tabita face parte din ultima generație care a absolvit programul de Software Testing la Școala Informală de IT. În spate are peste 10 ani de experiență în domeniul bancar, dar și-a dat o nouă șansă. A demonstrat că acolo unde există suficientă ambiție, rezultatele apar fără îndoială. S-a bucurat de feed-back-ul constructiv pe care l-a primit în aceste luni de pregătire de la mentori și a îmbunătățit lucrurile până a ajuns unde și-a propus:

 
„Să nu vă dați bătuți! Chiar dacă vi se pare uneori că nu mai puteți, credeți-mă că se poate! Lucrez de dimineață până seara, am doi copii acasă, am familie și sunt aici. Astăzi, am primit oficial răspunsul că am trecut cu brio de interviul tehnic la o firmă de IT. După 4 luni de zile, am știut să vorbesc despre testare o oră întreagă. Fără să  greșesc nimic. Atunci am zis <<A meritat!>>. A fost cea mai bună decizie din viața mea! Vă mulțumesc pentru tot!”

 

 

„Întrebați-i pe mentori tot ce nu știți. Vă asigur că o să vă răspundă. Chiar și sâmbăta!”

Cristi a absolvit programul de .NET Web Development. S-a angajat înainte de a începe sesiunile de pregătire, dar a vrut să-și consolideze cunoștințele. Spune că a fost o experiență foarte utilă și s-a bucurat de faptul că a întâlnit oameni cu care a împărtășit aceleași interese:

 
„Am cunoscut oameni super faini: atât colegii mei, cât și mentorii. Cu ocazia asta, vreau să le mulțumesc mentorilor! Dacă aveți nelămuriri, întrebați-i tot ce nu știți. Vă asigur că o să vă răspundă. Vă scriu mail inclusiv sâmbăta. Multă baftă tuturor care începeți acum!”.

 

 

„La început, a fost chineză!”

Geanina s-a pregătit să devină web developer.  Și-a dat seama cât de multă muncă e în spate, dar s-a ambiționat să învețe cât mai mult. Spune că efortul individual și lucrul în paralel acasă, nu ar trebui să lipsească, dacă îți dorești cu adevărat să reușești:

„A fost bine. Dar la început, a fost chineză pentru mine. Am învățat foarte multe lucruri, dar vă asigur că e nevoie de multă muncă și în afara sesiunilor de curs. Ca să rămâneți cu ceva, ca să înțelegeți lucrurile, trebuie neaparat să munciți și individual! Multă baftă celor care urmează să ne ia locul!”


Comunitatea de alumni crește cu încă o generație!

Școala Informală de IT numără absolvenți care lucrează deja de 2 ani în industria IT. Ne bucurăm că ne-au rămas aproape și, mai mult decât atât, ne oferă feed-back al rezultatelor lor pe termen lung. „Nu mai știu cum arăta viața mea înainte!” într-un ton entuziast este cea mai sinceră formă de recunoaștere a eforturilor și a energiei depuse zilnic în spatele proiectului.

„Orice ieșire din zona de confort e un pas înainte. Peste câteva luni o să înțelegeți asta din rezultatele pe care le veți avea. Până atunci, noi vă suntem aproape în orice faceți. Dacă aveți nevoie de ajutor, noi suntem aici. Țineți-ne aproape!” – a încheiat Claudia Lonean, mentor Software Testing cu peste 12 ani de experiență în IT.      Și tu îți dorești să te pregătești pentru o carieră în IT?