Despre tehnologie, despre piață, despre Școală și despre voi

Despre tehnologie, despre piață, despre Școală și despre voi

Despre tehnologie, despre piață, despre Școală și despre voi

În ultimii trei ani, am numărat cu bucurie nu mai puțin de 1268 de cursanți care au trecut pragul Școlii Informale de IT, dintre care +700 doar la Cluj-Napoca, acolo unde, în 2013, misiunea noastră îndrăzneață a prins contur întâia oară. Nu doar ne-am autodenumit „informali”, ci transpunem zilnic în fapte lipsite de formalități, un mediu în care colaborarea, interacțiunea, munca de echipă și învățarea continuă își au binemeritatul loc. De aceea, la cursurile festive ale Școlii Informale de IT n-avem discursuri elaborate, convenții și nici papion.

Dar nu facem rabat de la profesionalism. Aducem cu noi, în schimb, o doză bună de pragmatism. Ne bucurăm când absolvenții predau ștafeta noilor cursanți, își strâng mâna și povestesc, cu sinceritate, despre experiența pe care au trăit-o alături de noi.

La final, ușile ne rămân deschise.

 

img_3290_size

img_3318


 

La fel de informală, întâlnirea din 15 octombrie

 

Sâmbătă, 15 octombrie 2016, i-am felicitat pe cei care au absolvit prima grupă de ABAP Development și a șasea de Inițiere în IT, dar și pe cei care au făcut primii pași în Școală pentru a învăța bazele domeniului, Automation Testing, Java sau .NET.

 
„Subiectul principal și în întâlnirea de astăzi este ca voi să povestiți între voi și să discutați, cu bine și cu rele. Nu există nicio așteptare de a face lucrurile perfect, dar ne străduim și încercăm din răsputeri, iar rezultatele absolvenților confirmă faptul că facem treabă bună și lucrurile corect”

Răzvan Voica, unul din fondatorii Școlii Informale de IT.

Sâmbătă a fost despre tehnologie, pasiune și dorința de a o lua de la capăt. Despre piață, perspectivele și tendințele industriei IT din România, dar și nevoia, în continuare acută, de specialiști bine pregătiți. Despre experiența celor câteva luni de pregătire în Școală, despre abilități și calități dobândite, despre muncă și obiective propuse, despre dorința de a continua să înveți. Dar mai mult decât atât, despre siguranță, despre un timp și un loc pentru fiecare.

 


 

 

„Primul an va fi edificator pentru viitoarea voastră carieră”

 

 

Dacă la sfârșitul anului 2014, începutul lui 2015, am fost informați despre 2500 de poziții rămase deschise în firmele de IT, începutul anului 2016 ne-a întâmpinat cu o cifră de peste 3000 de locuri de muncă, pe care aceleași companii căutau să le acopere.

 
„Piața are o mare putere de absorbție și cred că există un loc pentru toți. Nu vă grăbiți, nu mergeți la orice firmă. Este important. Dacă tot faceți un altfel de pas care implică timp, energie, resurse financiare, vă încurajez să mergeți la firma care vi se potrivește, și există una pentru fiecare” – a adăugat Răzvan Voica

Dincolo de cifre, necesarul de personal și bunele perspective pe care piața IT le oferă, a ține pasul cu dinamica efervescentă a acestei industrii înseamnă multă muncă, situații care te scot din zona de confort, perseverență și formare permanentă. Dar în același timp, satisfacții pe măsura efortului.


 

„Faceți parte dintr-un procentaj destul de mic: 40%”

 

Școala Informală de IT și-a asumat o misiune îndrăzneață, aceea de a antrena oameni cu experiență în domenii total diferite de IT, pentru a se orienta spre o carieră în această ramură. 40% este, în continuare, gradul de absorție în Școală, după testele și interviurile pe care le primesc toți candidații noștri.

img_3187

 
„IT-ul nu este pentru toți. Fără discriminare. Fără să depindă neapărat de potențial, ci mai degrabă de sistemul de valori al fiecăruia – nu oricine poate face performanță în IT. Ghidați de această rațiune, investim o cantitate enormă de resurse de energie, timp și bani, tocmai pentru a-i proteja pe oameni de ei înșiși; pentru a le deschide ochii încă de la început și pentru a-i ajuta să conștientizeze cât mai bine în ce se antrenează.” 

Răzvan Voica (vezi întreg articolul pe această temă în PIN MAGAZINE).

 

Sâmbătă, i-am felicitat pe cei care au demonstrat că au suficientă motivație, talentul necesar și doza de pasiune care să-i determine să ajungă unde își doresc. Seriozitatea și responsabilitatea asumată înseamnă creștere și drumuri deschise. La fel rămân și ușile noastre!

Vă ținem pumnii, în continuare, tuturor!


***
Și tu îți dorești o schimbare de carieră? Hai să ne cunoaștem!

Tu decizi de unde începi, și mai departe clădim împreună.

Inițiere, Pregătire și Specializare în IT